2016-04-17 14:50:00
Parkour vs RC Car
Parkour vs RC Car vs C-Class Coupe

VIDEO: Vyhrá auto, RC model, alebo vyznávač parkúru?

Byť stále rýchlejší, šikovnejší, lepší... jednoducho naj. Ľudia radi súťažia, lebo sa porovnávajú.

Túžba po víťazstve ženie ľudí vpred a neraz to vyústi do takých porovnaní, nad akými sa dokáže pozastaviť triezvo uvažujúci rozum. Ale sme už takí, hľadáme nové výzvy, nový adrenalín. Chceme dokázať, že vieme viac, ako ostatní.

Podobne je to aj v prípade áut. Najmä ak sa nájde niekto, čo spojí na prvý pohľad úplne odlišné.  Napríklad americké zastúpenie značky Mercedes-Benz usporiadalo netradičné preteky. Bolo to medzi novou generáciou kupé triedy C, parkouristom (to sú tí chlapíci, ktorí prekážky neobchádzajú, ale ich preskakujú) a autom na diaľkové ovládanie.

Video, ktoré si môžete pozrieť ako zákusok na nedeľné popoludnie, je plné dynamických záberov s rozvíreným prachom, driftami, skokmi a ďalšími kúskami. Kto bude nakoniec víťaz? Vraj bol výsledok jasný hneď na začiatku, no ja si to nemyslím. Šancu mal nielen RC model, ale aj parkourista.

Napriek tomu vás nebudem napínať – tieto nevšedné „preteky“ nakoniec predsa len vyhral Mercedes-Benz (bola to verzia C 300 so štvorvalcom s výkonom 180 kilowattov, resp. 245 koní). Prečo sa to takto skončilo? Parkourista zostal „uväznený“ medzi kontajnermi, rýchla hračka s diaľkovým ovládaním sa dostala na chrbát a zostala tak ležať ako korytnačka.

Dosť slov, radšej sa zapozerajte, ako sa to skončilo:

 

No čo, páčilo sa? Ak sa chcete dozvedieť, ako celé video vznikalo, nahliadnite s nami do zákulisia prípravy a výroby výsledného produktu. Zistíte, že aj kameraman potrebuje mať poriadnu fyzickú prípravu:

Jozef Vydra
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo