2015-12-25 04:10:00
Audi RS6 Avant
Audi RS6 Avant na zjazdovke

K Vianociam patria vločky - vychutnajte si Audi RS6 Avant 2015, hudbu a sneh

Chystáte sa na zjazdovky? Audi RS6 Avant to dokáže aj hore kopcom

Vianoce v našich končinách majú mať „pocukrované“ kopce. Patrí na ne naozaj sneh – no tento rok sa kdesi zabudol. Preto príde celkom vhod aspoň spomienka naň a na koniec predchádzajúcej zimnej sezóny začiatkom roka.

Audi vtedy uverejnilo svoju horúcu novinku na chladnom povrchu. Prezentovalo ju netradične v talianskom stredisku Madonna Di Campiglio. Myšlienka bola jednoduchá – ukázať schopnosti auta, ktoré má pod prednou kapotou výkon 411 kW (560 k) a pohon na všetky štyri. V kombinácii s dobrými pneumatikami potom nebol žiadny problém prejsť s ním po zjazdovke. No v opačnom smere, ako jazdia lyžiari. Vlastne – najprv to bolo smerom do kopca. A potom..? Nuž, potom to už bolo relatívne jednoduché. Dole kopcom sa spustí aj lavína... Aby však Audi mohlo dobre sledovať trať na zjazdovke, musí mať naozaj dobré trakčné vlastnosti a výborné zimné pneumatiky. Stalo sa a výsledok si môžete pozrieť na videu.

Hovorí sa, že lepšie jedenkrát vidieť, ako stokrát počuť. A tiež že jeden obrázok povie viac, ako sto slov. Dodávam niečo podobné – lepšie vidieť auto v pohybe, ako len tak zaparkované. Asi toho sa držali tvorcovia nasledujúceho videa. Ale už som to spomínal – menej slov a viac pohyblivých obrázkov, teda videa. Vychutnajte si ho. Možno vás inšpiruje. Nie k jazde po zjazdovke, to sa (našťastie) bežne nedá. Ale možno ku kúpe poriadneho pohonu 4x4. Alebo aspoň na výlet za snehom na pekne upravené svahy...

 

Aby ste nemali pocit, že si Audi takto robí iba peknú reklamu, je tu aj niečo zo života. Kolóna áut na ceste v zápche pre skrížený kamión, kde väčšina čaká na pomoc a vyriešenie problému. No je tam aj zasnežená krajnica, na ktorej sa objavilo čosi, čo sa rozhodlo nerešpektovať sneh na okraji cesty. To niečo bolo Audi a... lapší dôkaz, ako mať poriadne 4x4 asi ani nemôže byť. Lebo to nakoniec celé dopadlo takto:

jv
ZDROJ: Audi

Komentáre k článku


Stream naživo