2015-12-13 04:30:00
Nissan Navara a freestyle
Nissan Navara a freestyle futbal
Zdroj: Nissan

VIDEO: Freestyloví futbalisti vyskúšali prihrávky na Nissane Navara – v pohybe

Byť futbalistom je lákavé, ale zvládnuť loptu je umenie. Aj na pevnom povrchu.

Čo tak prijímať prihrávky na pohybujúcom sa povrchu? Dajú sa vôbec presne prijímať? Nissan opäť dokázal, že prax je oveľa zaujímavejšia ako teória. Okrem dvoch robustných off-roadov Navara sa na úspechu tohto experimentu podieľali freestyloví futbalisti Tamás Sűrű FX, majster sveta, a Mátyás Kvárta, bronzový medailista z majstrovstiev Európy.

Nissan sa ako oficiálny sponzor UEFA Champions League snaží neustále prichádzať s novými a novými výzvami a nápadmi. Najskôr to bola súťaž medzi športovým modelom Nissan a futbalovou loptou, potom sa súťažilo v kopoch na bránku a úlohou bolo, dokopnúť lotpu virtuálne do Berlína.

Základnou požiadavkou tejto najnovšej výzvy je udržať loptu bezpečne nad zemou. Je možné presne prijímať prihrávky na pohybujúcom sa povrchu? Zistite to v najnovšom filme od Nissanu. Podľa videa natáčaného v Győri s maďarskými freestylovými futbalistami to nie je nemožné. Síce k tomu potrebovali nemálo cviku, ale nakoniec sa im to podarilo. Je to najnovší úspech v sérii výziev od Nissanu.

25-ročný Tamás Sűrű FX, ktorý hrá freestylový futbal 10 rokov, a jeho tréningový partner Mátyás Kvárta pri tvorbe videa nemálo riskovali. Na konci natáčania pripomenuli režisérom, aby upozornili publikum, že nikto by niečo takého nemal skúšať bez poriadneho tréningu a v nekontrolovanom prostredí.

Tichými hviezdami videa sa stali dve autá Nissan NP300 Navara, ktoré iba nedávno debutovali na Slovensku. Úplne nová verzia najpopulárnejšieho pick-upu na svete poskytla freestylovým futbalistom ideálne podmienky. Jeho komfortné odpruženie a jazdné vlastnosti sú, tiež vďaka viacprvkovému zaveseniu kolies, jedinečné aj medzi osobnými vozidlami, ktoré si požičali niektoré vlastnosti od ľahkých nákladných áut. Nový model Nissan na rozdiel od predchádzajúcej generácie úplne prepracoval. Jeho mohutný a odolný podvozok je zárukou lepších jazdných vlastností a praktickejšej využiteľnosti. Dokonca je vhodný aj na taký nápad, ako prihrávať si loptu počas jazdy. Neveríte? Tak si môžete pozrieť video s novou Navarou a úžasnými trikmi freestyle futbalistov:

Jozef Vydra
ZDROJ: Nissan

Komentáre k článku


Stream naživo