2015-11-10 13:40:00
Trúba za volantom
Trojhlasový klaksón- Ilustračné foto

VIDEO: Keď je trúba za volantom, potrebujete pri parkovaní ďalšie

Možno sa stalo aj vám, že sa namiesto klasického klaksónu ozval z auta výstražný zvuk zvonenia električky.

Alebo na vás zatrúbilo malé auto a ozval sa namiesto toho zvuk kotviacej zaoceánskej lode. Ľudia už pomaly nevedia, čo by si do auta dali a ovešajú ho hlúposťami namiesto praktických vecí. Ale mať poriadnu trúbu (nemyslíme za volantom, takých je toľko, že sa až hrozíme), znamená zabrániť niekedy zbytočnej zrážke. Napríklad pri parkovaní. Lenže namontovať si cúvacie snímače nie jednoduché, ani lacné.

Celkom originálne to vyriešil mladý Belgičan, ktorý sa rozhodol proti trúbam za volantom použiť tiež trúbu, ako protizbraň. Chcete vidieť, vlastne počuť dôkaz tohto vynikajúceho riešenia? Tu je, krátko, stručne:

Predsa len máme k tomu poznámku – hoci Hannes Coudenys použil klasické „trúby“, aké sa používajú na športoviskách, je jasné, že potrebujete mať zdroj stlačeného vzduchu. No a ten tiež nie je zadarmo. Takže ak sa minie, pomoc už nie je... Smola.

Máme ešte jednu otázku: Tiež máte pocit, že vás otravuje píp-píp-píp-píp zvuk, pri cúvaní nákladných áut, autobusov a väčších vozidiel? A čo tak skúsiť Lambadu? Doslova..? Páčilo by sa vám? Ak by každé auto malo inú melódiu, mohlo by to byť zaujímavé. No v tom množstve zvukov, ktoré nás v dnešnom čase obklopujú, by možno zanikli namiesto toho otravného píp-píp-píp-píp...

Jozef Vydra
ZDROJ: youtube.com, sudinfo.be

Komentáre k článku


Stream naživo