2015-09-01 11:55:00
Keď malý Dávid stretne
Keď malý Dávid stretne 100 tonového Goliáša

VIDEO: Keď malý Dávid stretne 100 tonového Goliáša, asi sa to dobre neskončí

Tentoraz to dopadlo podľa očakávania a žiadny bájny výsledok výhry malého nad obrom sa nekonal.

Sú prípady, keď je lepšie nestretnúť v protismere niektoré veci. V osobnom aute, ktoré zväčša váži okolo jednej tony a viac, sa človek cíti celkom bezpečne. No iba dovtedy, kým mu cestu neskríži niečo väčšie. V tomto prípade niečo podstatne väčšie. V takom prípade je lepšie radšej nebyť v aute.

Tak to bolo aj v prípade modelu Pontiac Firefly z prvej polovice deväťdesiatych rokov. Ak sa vám zdá, že to auto na obrázku vám je akési povedomé, nuž máte pravdu. Ide vlastne o vtedajší model Suzuki Swift, ktorý po niekoľkých úpravách a zmene označenia bol určený pre americký trh.

Toto auto, ktoré malo za sebou už vyše 300 000 kilometrov a zdolalo nástrahy ciest nielen v peknom počasí, ale ako jeho majiteľ uviedol, úspešne jazdilo aj počas dažďa, snehu a na ľade, malo už namierené na vrakovisko. Nevieme, či preto, že už definitívne doslúžilo, alebo vypovedalo služby, no možno aj preto, že sa ho chcel majiteľ zbaviť a nikto oň neprejavil záujem.

Namiesto hydralickej ruky, ktorá by ho naložila do obrovkého lisu, kde by auto skončilo svoju poslednú cestu ho jeho majiteľ konfrontoval s iným „súperom“. Postavil ho proti väčšiemu „vozidielku“ – bol ním 100 tonový buldozér Caterpillar D11. Malý Pontiac však napriek svojej hmotnosti takmer 1000 kilogramov bol pre buldozér s oceľovými pásmi iba malým „hrbolčekom“ na ceste. Hlavne po tom, ako sa po ňom párkrát prešiel tam a späť a z bývalého auta urobil doslova placku. Poučenie? Vyhnite sa v každom prípade takémuto porovnaniu, ak chcete zo svojho auta veterána. A keby aj nie, radšej ho odvezte na recykláciu, nech nevidíte potupný koniec svojho plechového člena rodiny. V každom prípade je to proces, aký by sme neradi videli a už vôbec nie odporúčali zažiť na vlastnej koži v premávke...

Jozef Vydra
ZDROJ: carscoops.com, motorhome.com

Komentáre k článku


Stream naživo