2015-06-08 12:24:00
Najrýchlejšia výmena pneumatík
Najrýchlejšia výmena pneumatík
Zdroj: worldrecordacademy.com

VIDEO: Štyria mechanici vymenili štyri pneumatiky v novom svetovom rekorde

Keď nechýba tréning, zručnosť a pevná vôľa, je z toho rekord

Meníte si pneumatiky pred letnou/zimnou sezónou sami? Koľko vám to trvá? Keď sú všetky pneuservisy preplnené objednávkami, môžete si pneumatiky vymeniť núdzovo aj sami. Aspoň si precvičíte, ako na to, keby ste dostali defekt niekde na ceste. Odporúčame to však aspoň každý druhý raz nechať na servis – aj s vyvážením kolies. Ak však chcete priložiť ruku k dielu, môžete sa inšpirovať.

Tím štyroch Nemcov v zložení Marco Herzlieb, Denis Werner, Gordon Neumann a Florian Walkenhors vytvoril nový rekord pre výmenu pneumatík na aute na špeciálnom podujatí počas pretekov DTM na okruhu Lausitzring v meste Klettwitz a zapísal sa do Guinessovej knihy rekordov. Za menej ako jednu minútu, presne za 59,62 stotín sekundy zvládli členovia tímu vymeniť všetky štyri kolesá na Forde Focus. Výrazne tým prekonali doterajší rekord.


Nemecký predajca auto dielcov a servis kfzteile24 zorganizoval akciu na ktorej propagoval rýchlosť svojich služieb. Ako lepšie to dokumentovať, ako rýchlosťou výmeny všetkých štyroch kolies na aute? Čas sa meral od dotknutia sa prvého člena kolesa, až po záverečné spustenie auta zo zdvihákov na zem.

Zdroj: worldrecordacademy.com
Zdroj: worldrecordacademy.com

Boli naozaj slušne zohratí, no na rýchlosť výmeny pneumatík pri zastavení formuly 1 v boxoch zvládla vytvoriť nový rekord pre výmenu pneumatík aj s diskami. Tím štyroch majú. Ako by aj mohli, keď jedinými technickými pomôckami boli kľúče na skrutky kolies a mechanické zdviháky... Napriek tomu sa im podarilo predchádzajúci rekord prekonať o výrazných 24,23 stotín sekundy!

Ako povedala na výkon členka poroty Guinessovej knihy rekordov, Eva Norroy: „Blahoželám tímu k úspešnému prekonaniu rekordu. Bol to výborný výkon, ktorý dokazuje, že je možné všetko, keď má človek dobrý tréning a silnú vôľu“.

 

No a pre tých z vás, ktorí ovládate nemčinu máme ešte trocha dlhší materiál zo zákulisia pretekov a prípravy svetového rekordu...

 

Jozef Vydra
ZDROJ: worldrecordacademy.com

Komentáre k článku


Stream naživo