2015-04-22 10:00:00
Hyundai vie, ako poslať
Hyundai vie, ako poslať autom správu do vesmíru...
Zdroj: Hyundai Motors

VIDEO: Hyundai vie, ako poslať autom správu do vesmíru...

Spoločnosť Hyundai Motor poslala správu do vesmíru unikátnym spôsobom

Využila prístup ‘New Thinking’ (Nové myslenie) na spojenie najvzdialenejších členov rodiny a vytvorila nový svetový rekord. Protagonistom novej kampane, pomenovanej ‘A Message to Space’ (Správa do vesmíru) je 13-ročné dievča Stephanie z Houstonu v Texase, USA. Jej otec je kozmonaut pracujúci niekoľko mesiacov na medzinárodnej kozmickej stanici.

Keď dcéra kozmonauta pracujúceho na medzinárodnej kozmickej stanici International Space Station (ISS) napísala rukou lístok so správou pre svojho otca, spoločnosť Hyundai Motor našla spôsob, ako ju doručiť adresátovi. Na poslanie osobnej správy otcovi slúži písaný text takých veľkých rozmerov, aby sa dal prečítať z vesmíru.

Ako podklad pre napísanie textu poslúžilo dno vysušeného jazera Delamar Dry Lake, v štáte Nevada, USA. Vybrali ho po analýze meteorologických údajov ako optimálne miesto. Spoločnosť Hyundai Motor poskytla 11 automobilov Genesis na napísanie správy na ploche, ktorá viac ako 1,5-násobne prevyšuje rozlohu Central Parku v New Yorku.

Zdroj: Hyundai Motors

Kozmonaut na ISS dokázal takúto správu od svojej dcéry prečítať. Nápis vytvorený na ploche 5,55 km², bol oficiálne uznaný ako najväčší obrazec vytvorený stopami pneumatík auta a zapísaný do Guinnessovej knihy rekordov. Ukázalo sa tak, že vzdialenosť nie je prekážkou pre Hyundai, keď ide o spojenie ľudí, ktorí sa majú radi.

Máte možnosť pozrieť si zaujímavé video, ako sa to všetko stalo:

 

A keby ste chceli vedieť viac, ako celé video vznikalo a ďalšie podrobnosti nielen z nakrúcania, ale aj z „písania“ nápisu, je tu aj pohľad do zákulisia:

 


ZDROJ: Hyundai Motor Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo