2015-03-18 12:27:51
Motorkár ušiel policajtom cez
Motorkár ušiel policajtom cez obchodný dom

VIDEO: Motorkár v Amerike unikol polícii cez obchodný dom

Scéna ako z akčného filmu: americký motocyklista ušiel polícii na chopperi.

Mať nad sebou policajný vrtuľník, okolo seba množstvo húkajúcich áut a v pätách aj bežiacich policajtov, je dosť adrenalínová disciplína. Šance na únik klesajú na minimum, no nie sú nulové.

Že sa policajtom dá ujsť z takmer smrteľného zovretia, presvedčil všetkých zainteresovaných uniformovaných strážcov zákona motocyklista v USA , v meste Surrey v Britskej Kolumbii. Zdá sa to byť nepredstaviteľné práve v tomto štáte, lebo z mnohých prípadov dobre vieme, že ak polícia dostane utekajúceho vodiča do hľadáčika, je veľmi ťažké zmiznúť jej z dohľadu. Nasadenie vrtuľníka, policajných áut, motoriek a mnohých hliadok je totiž práve v USA celkom bežné pri akejkoľvek blb... teda banalite. Preto sa zdá skoro nemožné zmiznúť v takejto situácie z dohľadu. Ako ale uvidíte na videu, všetko je možné. Hlavne ak použijete rozum. Aj tak to celé bolo doslova bizarné predstavenie.

Chýbajú aj podrobné informácie sprevádzajúce priložené zábery. Vieme, že sa to stalo 20. februára, kde sa polícia rozhodla (dôvod zrejmý a známy nie je) prenasledovať vodiča na čiernom chopperi. Nevieme, prečo sa vodič dostal do pozornosti policajtov. Či motocykel ukradol, alebo nezastavil hliadke, možno je dôvod úplne iný. Dostal sa však do situácie, keď ho zo vzduchu sledoval vrtuľník a navigoval niekoľko policajných áut, označených aj neoznačených. Ukázalo sa však, že vodič motocykla nebol ani hlúpy ani neschopný. Áut sa, spozoroval aj vrtuľník, čím si uvedomil bezvýchodiskovosť svojej situácie. Stratiť sa totiž z dohľadu vrtuľníka by bolo ťažké.

Preto sa rozhodol, že „zmizne“ na mieste, kam vrtuľník „nevidí“. Najlepšie by bolo podzemné parkovisko, odkiaľ je viac východov, kde by sa stratil v dave. Lenže niečo sa asi pokazilo, alebo jeho predpoklad nevyšiel. Možno o ňom už vedela miestnej ochranka, alebo stačilo, že mu je polícia v pätách. Preto zamieril na strechu obchodného domu, ktorá slúžila ako parkovisko. No a tam vošiel do obchodného domu na motocykli.

To všetko môžete vidieť na videu, vrátane toho, ako ho polícia mala niekoľkokrát doslova na dosah. Nakoniec sa ale vodič motorky dostal z obchodného domu von a po diaľničných nadchodoch a chodníkoch sa „vyparil“. Čo nasledovalo potom, netušíme, no komentár pri videu hovorí o tom, že ho policajti nakoniec predsa len chytili... Dalo sa to čakať v prípade, že to bol jeho motocykel. No jeho nápad, ako „zmiznúť“ z dohľadu polície to bol naozaj originálny. Veď choppery preháňajúce sa po obchodných domoch zvykneme vidieť iba vo filme.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo