2015-03-13 12:38:05
Polícia v Abú Zabí
Polícia v Abú Zabí nakupovala - Rolls-Royce Phantom
Zdroj: www.adpolice.gov.ae

Začne sa automobilová vojna medzi políciou z Dubaja a Abú Zabí?

Každému z týchto miest v Emirátoch ide o čo najväčšiu popularitu aj prostredníctvom svojich uniformovaných strážcov zákona.

Nepochybujeme o tom, že väčšina z vás už pozná flotilu dubajskej polície so superšportovými autami. Posledným prírastkom bol vo februári nový Lexus RC F a tiež Land Cruiser. Mnohí z vás možno postrehli aj to, že aj dubajskí hasiči majú pozoruhodné autá.

Popularita, ktorou sa takto dubajská polícia nenápadne „vtiera“ do pozornosti má svoj účinok. Množstvo článkov aj s videami sa objaví po celom svete, keď odprezentuje ďalšie nové auto vo svojej „stajni.“ O rovnaké miesto pod slnkom a záujem turistov aj celého sveta sa teraz hlási ďalšie mesto v Emirátoch, tentoraz dokonca hlavné - Abú Zabí.

Policajti z tohto mesta chcú mať tiež poriadne „služobáky“ a preto na to išli inak. Nechcú mať vo svojej flotile čo najrýchlejšie autá, preto nevsadili na (super)športové autá, skúsili to celkom inak - cez najluxusnejšie. Svoje nákupy začali asi tým najluxusnejším čo sa momentálne predáva – pribudol im totiž Rolls-Royce od anglickej (vlastne nemeckej) automobilky.

Konkrétne 2,5 tonový „krátky“ model Phantom. Policajti v Abú Zabí tak môžu vyskúšať silu atmosférického vidlicového dvanásťvalca s objemom 6,75 litra a maximálnym výkonom 338 kW (460 k), ktorý má maximálny krútiaci moment 720 Nm. Na stovku sa vďaka nemu Phantom rozbehne za 5,9 sekundy a maximálne zvládne 240 km/h.

Zdroj: www.adpolice.gov.ae

Na čo konkrétne sa bude tento luxusný stroj využívať, zatiaľ dostupné správy z uvedených zdrojov neuvádzajú. Vôbec nepredpokladáme, že by mal naháňať vodičov, ktorí urobili priestupok v premávke. Na to predsa majú Golfy, či napríklad Mercedesy triedy E. Nájsť v ich garážach aj nejaký ten Nissan GT-R , alebo Chevrolet Camaro pritom tiež nie je problém. Takže už len odkaz pre policajtov z hlavného mesta Spojených Arabských Emirátov: páni policajti z Abú Zabí - tešíme sa na ďalšie zaujímavé prírastky do vašej flotily.

P.S. Nezabudnite sa potom tiež pochváliť...

Jozef Vydra
ZDROJ: YouTube, ArabGT.com, arabianbusiness.com, khaleejtimes.com

Komentáre k článku


Stream naživo