2015-02-16 15:23:29
Škoda Superb sa predstavila
Škoda Superb sa predstavila na videu s predchodcom z 30. rokov
Zdroj: Škoda auto

VIDEO: Škoda Superb naživo už zajtra – teraz si pozrite avízo

Škoda Auto zverejnila prvé oficiálne video tretej generácie modelu Superb.

Dalo by sa povedať, že už sme videli skoro všetko a teraz stačí pár pohyblivých obrázkov a je „vymaľované...“ Také jednoduché to zasa nie je. Nová škoda Superb bude mať premiéru netradične nie na autosalóne v Ženeve o dva týždne, ale už zajtra v pražskom Fóre Karlín. Dôvodov je zrejme viac, no určite sa pri samostatnej prezentácii sústredí na model viac pozornosti, ako pri „sériovom“ predstavovaní noviniek na autosalóne.

Aj naša redakcia bude mať zastúpenie na tejto významnej udalosti a tak vám novinku predstavíme priamo z miesta deja. Vráťme sa však k spomínanému videu. Nová Škoda Superb sa v ňom objavuje v detailoch po boku svojho dávneho predchodcu s rovnakým menom.

Meno Superb sa totiž nesie históriou mladoboleslavskej automobilky Škoda už od tridsiatych rokov minulého storočia. Vtedy, konkrétne v roku 1934, vyšiel na cesty luxusný skvost s názvom 640 Superb, ktorý mal pod kapotou radový šesťvalec s objemom 2,5 litra a výkonom 40 kW (55 k). Spolupracoval s manuálnou štvorstupňovou prevodovkou. Superb, ako sa vozidlo označovalo už bez  číselného označenia od roku 1936, bol navyše prvým modelom značky vybaveným hydraulickými brzdami.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto


Asi budete súhlasiť, že história je krásna. No súčasnosť tiež. Značka Škoda ju nazýva novou érou, v ktorej už zajtra, teda 17. februára predstaví tretiu generáciu novodobého modelu Superb. Na videu však nič nevidno v celku, na to si musíme počkať do zajtra. Nový Superb sa v priloženom videu objavuje vedľa svojho predchodcu, stále sú to len detaily.  Nedá sa samozrejme porovnávať dizajn oboch automobilov, ktorý delí viac než osemdesiat rokov. Celkom iné pohonné jednotky sú ukryté aj pod kapotou súčasnej vlajkovej lode značky Škoda. Šesťvalcový motor 3,6 z predchádzajúcej generácie je definitívne preč a na jeho miesto nastúpi štvorvalec TSI s výkonom 206 kilowattov. Okrem neho Superb odštartuje s motormi 1.4 TSI a 1.6 TDI, nebude chýbať ani obligátny 2.0 TDI.

Otázkou zostáva, či sa Škode podarí udržať všetko pod pokrievkou až do zajtra, keď sa odohrá svetová premiéra. Zatiaľ ponúkame aspoň oficiálne video značky k novému modelu:

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo