2015-02-09 12:29:57
Polícia v Dubaji znova
Polícia v Dubaji znova dala o sebe vedieť, doplnila flotilu o Lexus RC F.

Polícia v Dubaji znova dala o sebe vedieť, doplnila flotilu o Lexus RC F

Dubajská polícia pokračuje v budovaní flotily služobných áut z kategórie snov.

Priaznivcom športových áut, ale nielen im, je polícia v Dubaji je veľmi dobre známa. Jej portfólio superšportov teraz rozširuje o poriadne nabrúsené japonské kupé Lexus RC F.

Keby naša polícia mala rovnaké zdroje, ktovie, čoho by sme sa dočkali. No dubajská polícia sa už pred časom rozhodla, že ukáže celému svetu, že nemá s rozpočtom najmenšie problémy. Približne dvakrát ročne doplní flotilu svojich hliadkových vozov o jeden superšportový, alebo športový model. Teraz prišiel rad na Toyotu Land Cruiser a Lexus RC F. To je model, ktorý je novým konkurentom pre BMW M4.

Ide zrejme o vôbec posledné nové kupé strednej triedy, ktoré je vybavené atmosférickým päťlitrovým osemvalcom. Môže sa pochváliť výkonom 348 kW (473 k) a krútiacim momentom 526 Nm. To pomerne kontrastuje s tým, čo v tejto kategórii ponúkajú najväčší konkurenti z kategórie prémiových značiek. Aj preto so Lexus RC F užíva nemalú publicitu. Ako by to bolo, keby práve toto auto chýbalo v exkluzívnej ponuke polície v Dubaji? Policajné RC F má oficiálne slúžiť na hliadkovanie v dôležitých turistických oblastiach. Preto sa podrobilo úpravám, pri ktorých získalo typické zeleno-biele sfarbenie a majáky na strechu.

No a vy sa môžete pokochať, ako vyzerá v tejto policajnej kamufláži.

P.S.: Všimnite si evidenčné čísla oboch prírastkov - museli si za také policajti priplatiť..?

 

Jozef Vydra
ZDROJ: autoweek.com

Komentáre k článku


Stream naživo