2015-02-02 09:59:53
James Bond na dôchodku
James Bond na dôchodku nakrúca reklamu
Zdroj: Kia

VIDEO: Viete, čo robí James Bond na dôchodku?

Podľa niektorých ľudí by sa vraj agent s povolením zabíjať nemal dôchodku ani dožiť.

Ale, ale vážení! Veď mu ho dožičte! Nech môže v pokoji spomínať (okrem povolenia zabíjať) aj na akčné scény, explózie, krásne ženy... Svojej bývalej „práce“ sa však Pierce Brosnan ako legendárny predstaviteľ agenta 007 nevie vzdať ani na zaslúženom (filmovom) odpočinku.

Tradičnú záplavu špecifických reklamných spotov pripravovaných automobilkami pre vlastnú prezentáciu v rámci televíznych prenosov finále tamojšej futbalovej ligy známeho ako Super Bowl vám predstavujeme pravidelne prostredníctvom niektorých podarených spotov. Tie od kórejskej Kie sú jednými z nich a narážka na Jamesa Bonda nie je iba lacnou snahou pritiahnuť pozornosť. O britského agenta tu vážne ide, aj keď len skryto, v náznakoch.

Kórejci totiž angažovali britského herca írskeho pôvodu, Pierce Brosnana, ktorý sa preslávil najmä rolou tajného agenta Jej Veličenstva. Práve on je spojený s návratom bondovskej série na výslnie. Kia chcela zdôrazniť vlastnosti a parametre nového Sorenta, ktoré je úplne prepracované. Je väčšie, na ovládanie  jemnejšie a celkovo schopnejšie, ako kedykoľvek predtým. S 213 kW (290 k) a pohonom všetkých kolies, to je perfektné vozidlo ako stvorené pre únik bývalého predstaviteľa Jamesa Bonda. Kia ho angažovala preto, aby terénne schopnosti vozidla mohla demonštrovať sofistikované osobnosť.

Hoci by Brosnan v reklame mohol pochopiteľne hrať len za seba, je natoľko slávny a spájaný so svojou filmovou postavou, že v nej vážne vystupuje viac ako Bond. Reklama na nové kórejské SUV síce parafrázuje akčné filmy, ale viac v Pierceových predstavách, ako v skutočnosti. Zdá sa však, že mu akčnosť chýba. Tentoraz sa namiesto 320 km/h, ostreľovačov, tankov a výbuchov sa ale tentoraz musí uspokojiť so sovami, losmi a peknú chatkou (a chatárkou ...) na vrchole hory.

Táto reklama sa objavila vo včerajšom finálovom zápase Super Bowl. Nebudeme vám prezrádzať celú zápletku, pozrieť si celkom vtipný spot stojí za to! Pre vás, ktorí nemáte angličtinu ako svoj druhý jazyk aspoň napovieme, že scenár klipu sa točí okolo toho, ako fiktívny Brosnanov agent ponúka hercovi novú rolu. Ten, robiac si vtipy sám zo seba, čaká ďalší akčný film s tajnou misiou plnou vzrušenia. Dokonca sa snaží navrhnúť zlepšenia v scenári. Nápady mal možno dobré, ale ako by to vyzeralo, keby sa mu do cesty namiesto losa postavil obrnený transportér s batériou (ne)riadených striel. Takže sa nakoniec dočká iba...

Ale čo budeme predbiehať! Uvidíte to sami v úvodnom spote. Tie ďalšie už Kiu a jej nové Sorento predstavujú bez „Bonda.“

 

 

 

Jozef Vydra
ZDROJ: superbowl-commercials.org, KIA America

Komentáre k článku


Stream naživo