2014-12-31 04:14:24
Nesmrteľný Číňan - prešiel
Nesmrteľný Číňan - prešiel ho kamión
Zdroj: skynews

Je naozaj nesmrteľný? Číňana prešiel kamión so 14 kolesami!

Ak sa pýtate, ako sa to skončilo, nuž - prežil to. Aj ten kamión...

Prežiť na bicykli kolíziu s veľkým kamiónom v zákrute je neskutočné. O chodcoch alebo cyklistoch, ktorí zázračne prežili zrážku s veľkými autami nečítate asi po prvý raz. Aj bez toho by ste si asi dokázali predstaviť, že sa niekomu niečo také teoreticky môže podariť.

Aké to však musí byť, aby vyšiel z takéhoto súboja víťazne? Ak je auto staršie, alebo pripravené na náročnejší terén, má zvyčajne dosť vysoký podvozok na to, aby sa pod neho bolo možné vtesnať. Samozrejme za predpokladu, že cyklista prežije prvotný náraz auta a že auto pôjde v priamom smere. No dobre, ale čo keď bude v ostrej zákrute?

Neuveríte, ale aj takú kolíziu možno prežiť, ako svetu dokazuje Číňan z nasledujúceho videa. Hoci za vinníka nehody označili vodiča nákladného auta, podľa nás sa práve cyklista vlastnou vinou priplietol na križovatke pod kolesá veľkého kamiónu so 14 kolesami, ktorý práve odbočovalo doprava. Šofér nákladného vozidla síce mal dať prednosť chodcom, ktorí v tých miestach prechádzajú cestu, lenže chodec nie je cyklista. Ten ide rýchlejšie a na priechode ho vodič nemôže očakávať. Dotyčný cyklista dokonca ani nejazdil po priechode, ale sa z čista-jasna objavil vedľa odbočujúceho kamiónu a chcel ho predbehnúť..! Vodič kamiónu ho vôbec nevidel a vzápätí ho zrazil.

Už to samotné zrazenie bolo iste nepríjemné, ale to v tomto prípade sa dalo prežiť, lebo kamión išiel pomerne pomaly. Problém bol v inom: vodič cyklistu vôbec nezaregistroval a preto nezastavil, ale ďalej pokračoval v jazde aj po tom, čo mu cyklista doslova padol pod kolesá. Prešiel ho v zákrute celou dĺžkou svojho vozidla.

Výsledkom však nebol rozmasírovaný cyklista, ako by sa dalo očakávať. Starší Číňan sa šťastne dostal pod kamión, ale kolesá ho obišli, takže všetko prežil bez problémov a podľa dostupných správ odišiel z nehody len s niekoľkými drobnými odreninami.

Ktovie, čo si dotyčný priaznivec jednej nemotorizovanej stopy želal na tohtoročné Vianoce. Číňan totiž vysoko pravdepodobne neholduje kresťanským sviatkom. V každom prípade však dostal oveľa viac, ako by si bol schopný želať. Možno po zhliadnutí nasledujúceho videa budete mať rovnaký názor.

Jozef Vydra
ZDROJ: skynews, Foxnews

Komentáre k článku


Stream naživo