2014-12-27 11:00:00
Sánky namiesto kolesa -
Sánky namiesto kolesa - v Rusku

VIDEO: Rusov sneh nezastaví - keď chýba koleso, použijú sánky!

Pomôž si človeče, ako vieš! Vynaliezavosti sa medze nekladú, veď je základom pokroku.

McGyver by mal z podaktorých vodičov radosť. Urobiť niečo z ničoho a zachrániť tak situáciu, je najväčším umením improvizácie. A nebudem ďaleko od pravdy, že najviac prekvapujúcich situácií na cestách nám sprostredkúvajú ruské „palubné“ kamery.

Sú to zábery dramatické, občas aj epické, rozhodne však nemôžu chýbať zábavné videá, nad ktorými našincovi postojí rozum: ako sa môže niečo také naozaj diať? Nuž to je život a ten ničím nenahradíš.

Nestačíme sa neraz čudovať, kde sa len berie toľko vynaliezavosti a kreativity? Nuž aj jedno české príslovie hovorí, že „Nouze naučila Dalibora housti...“ čiže naučil sa hrať vlastne z prinútenia, presnejšie to bola z núdze cnosť. Takto dajako to bolo aj v prípade istého ruského vodiča, ktorý nahradil pravé zadné koleso vskutku originálnym spôsobom.

Po nápad nemal ďaleko  a keďže v tomto čase nezvykne na tamojších cestách chýbať sneh, „posadil“ auto namiesto na koleso – na sánky. Čiže logická úvaha a pochopiteľný postup. Zrejme už nemal rezervu a sánky asi budú v Rusku lacnejšie, ako rezerva. Alebo zamieril do pohostinstva, kde rezervu vymenil za sánky a pár „stakančokov“ (teda decákov) vodky, aby sa nakoniec odvážil na svojom výtvore aj jazdiť...

Na odvahe mu to neubralo, skôr naopak, pridalo, veď veselo a neohrozene brázdil so zapnutými výstražnými smerovkami po pustom vidieku. Všimnite si však, že táto zvláštna kombinácia a odvažujem sa tvrdiť, že aj trúfalá konštrukcia skutočne funguje. Hlavne v zákrutách. Nuž, teraz vám je už určite načisto jasné, prečo majú hokejisti korčule a nie pneumatiky... Pritom musia sánky uniesť hmotnosť minimálne 200 až 300 kilogramov. Je nám v redakcii záhadou, ako ich vodič primontoval na zadnú nápravu. Asi použil silu, alebo ak to nešlo, tak ešte väčšiu silu. Výsledok je dôležitý – ale funguje to!

Ktovie, či tento výtvor stretli ruskí policajti – buď nemali to šťastie, alebo ak áno, stratili od údivu reč (a schopnosť pokutovať). Takže si pozrite, ako môže fungovať „dočasné riešenie“ v ruských podmienkach.

 


ZDROJ: carscoops.com, youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo