2014-12-25 15:01:40
Najväčšiu zbierku modelov Ford
Najväčšiu zbierku modelov Ford Mustang na svete zozbieral BelgičanAdelbert Engler

VIDEO: najväčšiu zbierku modelov Ford Mustang na svete zozbieral Belgičan

Adelbert Engler si prvý Mustang kúpil, keď mal osem rokov. Vtedy to bol, ako tušíte, „angličák.“

Dnes ich má v 25metrovej vitríne v garáži doslova tisíce. „Keď vojdete do tejto garáže, vojdete do môjho sna, do môjho života,“ hovorí tento Belgičan, muž doslova posadnutý ikonou menom Ford Mustang. Vo svojej zbierke, ktorú ochraňuje práve vo svojej garáži, má päť a pol tisíc modelov rôznych Mustangov. Vlastní tak najväčšiu zbierku modelov Mustang na celom svete, ktorú si môžete prezrieť.

Vitrína, v ktorej sú vystavené všetky autá, je dlhá asi 25 metrov a vysoká zhruba dva metre. Modely áut nie sú v škatuľkách, ale sú vybalené, aby na ne mohol Adelbert kedykoľvek siahnuť.

V zbierke je zastúpený každý variant každej doteraz vyrobenej generácie Fordu Mustang a niektoré modely sú údajne veľkou vzácnosťou. Ako kuriozitu spomeňme, že Engler má vo svojej zbierke tiež niekoľko fliaš whisky v tvare Mustangu...

Ani Englerova každodenná práca nie je ďaleko od jeho vášne - ak takéto slovo stačí na označenie jeho záľuby. Živí sa totiž servisom a modernizáciou vozidiel Ford Mustang. Keď niekto nevie, akú chce farbu, môže sa podľa vyjadrenia Adelberta Englera na väčšinu z nich pozrieť práve v jeho zbierke. Väčšinu farieb teda uvidia na modeli, vo svojej garáži má však aj niekoľko reálnych Mustangov.

Adelbert Engler sa síce môže pýšiť najväčšou vystavenou zbierkou Mustangov na svete, no nie je zrejme natoľko samoľúby a skúpy, že by mali patriť iba jemu. Rád s o ne podelí – teda pohľadom. Takže ak sa niekedy objavíte blízko severobelgického mesta Heusden-Zolder, nemal by byť problém nahliadnuť do tejto garáže. Ak už nič iné, treba to aspoň skúsiť.

No a vy, ktorí sa do spomínaných končím nechystáte, si môžete túto zbierku pozrieť aspoň na priloženom videu.

Jozef Vydra
ZDROJ: carscoops.com, youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo