2014-11-24 09:34:45
Požiar 12 luxusných áut
Požiar 12 luxusných áut v Moskve
Zdroj: RT

VIDEO: V Moskve zhorelo na jeden šup 12 luxusných áut

Pravdivosť označenia „Divoký východ“ pre Rusko sa opäť potvrdila – tentoraz nie cez objektív palubných kamier.

Rusko je skutočne krajina neobmedzených možnosti v mnohých súvislostiach. Asi by sa veľmi ťažko inde na svete podarilo spáliť naraz toľko luxusných vozidiel na jeden záťah.

Bolo by ale naivné očakávať, že divoká je len cestná prevádzka na ruských cestách, ako sa máme neraz možnosť presvedčiť. Turbulentné je v Rusku všeličo – neraz aj výroky najvyšších predstaviteľov. Paradoxne možno práve vyjadrenia a činy ruského prezidenta zbavili Rusko časti takýchto „divočín,“ čo mu zvýšilo jeho popularitu.

Možno je na mieste otázka, akými prostriedkami urobil trocha poriadok po Jeľcinovej, kde tých, ktorí boli považovaní za mafiánov, dostal zo sedla... Môžeme mať svoj názor na dianie na Ukrajine, je však pravdou, že nájomné vraždy, teroristické útoky, hroziace výpalníctvo a podobné „fajnovosti“ sa v Rusku nosia dnes podstatne menej, ako na konci predminulej dekády. To ale neznamená, že tým Rusko nežije vôbec.

K dôkazom tohto tvrdenia nech patrí aj prípad požiaru dvanástich luxusných áut a jeho následkov, ktorý sa rozhorel takmer v centre Moskvy, neďaleko Červeného námestia. Medzi postihnuté autá patrili Rolls-Royce, Bentley, Ferrari, Porsche alebo Mercedesy v odhadovanej cene viac ako 2 milióny 560 000 eur. Naozaj nie je obvyklé, aby v akejkoľvek krajine, v ktorej nezúri vojnový konflikt, došlo k niečomu takému. Zábery, ktoré vznikli počas požiaru ukazujú, že požiar bol masívny a prudký, môže byť pravdepodobné, že bol založený úmyselne:



Okolnosti požiaru, ani príčiny jeho vzniku nie sú známe. Je však isté, že všetky autá mali jedného majiteľa. Podľa Russia Today to bola lízingová firma, preto nemuseli mať jedného používateľa. Úvahy, prečo sa to stalo sa rôznia. Špekuluje sa, či išlo o poistný podvod, alebo nie práve férový konkurenčný boj, či nebodaj návrat mafiánskych praktík do samotného centra Moskvy. Toto sa ešte bude musieť objasniť.

Nech už bolo za týmto excesom čokoľvek, nie je to pekný pohľad – ani na požiar a už vôbec nie na zvyšky toho, čo kedysi bolo honosnými luxusnými autami. Určite je škoda každého z týchto výnimočných áut.

jv
ZDROJ: Russia Today

Komentáre k článku


Stream naživo