2014-11-10 04:04:00
RJ Anderson na Polarise
RJ Anderson na Polarise XP1K2 SxS

Čistokrvný blázon na štvorkolke Polaris chce tromfnúť Kena Blocka

Štrnásť dní nakrúcania, štyridsaťčlenný tím ľudí a jeden „blázon“ v mašine, ktorá zo všetkého najviac pripomína detskú buginu.

Výsledok ale stojí rozhodne za to. Na pozeranie je to príjemné, ale ako návod na opakovanie – to určite nie!

Zdá sa, akoby mladý off-roadista RJ Anderson prišiel o rozum, keď súťaží s Kenom Blockom. Ten a jeho Gymkhana síce v poslednom čase akoby strácali dych, alebo skôr na popularite, napríklad aj kvôli parádnym videám BJ Baldwina, ktorý ukazuje, že vyblázniť sa dá nielen na asfalte či na šotoline.


Asi aj preto je tu ďalší dôkaz o tom, že zábavu si môžete vychutnať nielen s mohutným stádom koní pod kapotou, ale že na to stačí napríklad aj menšie „stádočko“, napríklad  iba o čosi viac, ako stokusové a k tomu starostlivo vybraná trať. Nesmú samozrejme chýbať šikovné ruky, ktoré starostlivo pripravia  trať a potom ešte tím ľudí, ktorý dokáže celý nakrútený materiál starostlivo zostrihať.



Ale pozor! Toto doma, ale ani nikde inde sami neskúšajte! Za volantom štvorkolky totiž sedí profesionálny vodič. Má poriadne „v ruke“ jedinečný a brutálne upravený Polaris RZR XP 1000 Side-by-Side. A k tomu k dispozícii až 240-hektárov lesa. To, čo vyzerá na prvý pohľad tak jednoducho, je poriadne nebezpečné. Nepokúšajte sa o nič podobné. Mohli by ste zomrieť. Z toho, čo vidno na záberoch by sa dalo dokonca usudzovať, že mladý off-roadový pretekár RJ Anderson prišiel o rozum, keď súťaží s Kenom Blockom o čo najlepšie a najextrémnejšie video na štyroch kolesách.

V tomto krátkom filme podobného razenia sa totiž predstavuje v poriadne adrenalínovom nasadení, keď skáče ako opica, zatáča s mrštnosťou mačky a pritom sa pohybuje po lesnej trati pre horské bicykle neďaleko Baker vo Washingtone, doslova iba niekoľko centimetrov od urastených stromov.... Ide o jednu z najnáročnejších terénnych tratí plnú skokov a prekážok. Úžasne ovládateľná a vyvážená štvorkolka si s tým poradia s nevídanou ľahkosťou. Viac prezrádzať nebudeme, pozrite sa sami, ale ako sme už upozorňovali – toto naozaj neskúšajte. Nemuselo by sa to skončiť dobre.

Jozef Vydra
ZDROJ: youtube.com, Madmedia.com

Komentáre k článku


Stream naživo