2014-11-06 04:35:00
Smrť nechodí po horách
Smrť nechodí po horách ale po cestách
Zdroj: jh kolaz

VIDEO: Tínedžerom sa nechcelo čakať, kým prejde vlak. Zrazil ich ten druhý!

Toto je drsná výstraha, aby ste si na priecestiach dávali pozor! Mladíkom sa nechcelo čakať, tak skočili na koľajisko, nerátali s druhým vlakom!

Na frekventovaných priecestiach sa často stáva, že sa zatvoria závory, no namiesto jedného vlaku, prechádza vlak aj v opačnom smere naraz. Pritom nie je neobvyklé, že po prejazde jedného vlaku sa závory začnú otvárať, pohyb nedokončia a zavrú sa znova, pretože prichádza druhý vlak. Prioritne by sa tak mal vodič orientovať červeným blikajúcim svetlom a vlastnými zmyslami a nie tlačiť sa pod závory hneď ako je to možné.  

Existuje množstvo rôznych variácií situácií na pricestiach, platí zásada, že treba naozaj chvíľu počkať a najlepšie sa na vlastné oči presvedčiť, že je pohyb cez koľajnice bezpečný.

Keď však píšeme o riskantných manévroch na priecestiach, väčšinou máme na mysli správanie sa vodičov áut. Tí sa však v rizkových situáciách ocitajú menej často už len preto, lebo si za volant nesmú sadnúť bez toho, aby poznali predpisy. Chodci však predpisy poznať nemusia a čo je dôležitejšie, nejaká závora pre autá ich nezastaví. Závoru bez najmenších problémov obídu, či prejdú mimo priecestia a spoliehajú sa iba na vlastné zmysly.

Ako dobre vieme, zmysly ide celkom ľahko opantať, a to netreba ani omamné látky. Stačí, že sa človek sústredí iba na jeden predmet, pozerá sa jedným smerom a zabudne sledovať celé okolie.

To bol prípad aj z videa. Traja mladí muži (možno až chlapci) sa za koľaje ponáhľali viac než je vhodné. Prechádzajúci vlak sa hlavne jednému z nich zdal príliš dlhý, možno aj vedel o prichádzajúcom druhom vlaku a čakať, kým prejde aj ten sa mu už duplom nechcelo. Spolu s kamarátom to nevydržal, vstúpil do koľajiska s úmyslom prebehnúť poza posledný vozeň vlaku, hneď ako to bude možné.

Ibaže vlak bol ešte dlhší ako očakával a z druhej strany sa rútil ďalší vlak. Dvaja z troch mladíkov si vlak všimli, jeden z nich stál mimo koľajiska. Druhý, čo si všimol prichádzajúce nebezpečenstvo mohol ľahko odskočiť z koľajiska do bezpečia, no namiesto toho, sa pokúšal upozorniť aj kamaráta. V poslednej chvíli ho schmatol za bundu a pokúsil sa skočiť s ním späť a zachrániť ho. Mladý muž vpredu bol však natoľko zaujatý sledovaním ubiehajúcich vagónov, že si svojho kamaráta vôbec nevšimol a stále bol presvedčený, že sa mu podarí skočiť na opačnú stranu hneď za vlakom.

Ibaže to nestihol a kvôli nemu to nestihol ani jeho kamarát. Obaja boli na mieste mŕtvi. Video by si mal pozrieť každý s vekom nad 18 rokov a každý kto smrť na videu znesie, aby sa takéto veci už nestávali.

Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre maloletých a slabšie povahy!

Ján Hargaš
ZDROJ: liveleak.com

Komentáre k článku


Stream naživo