2014-10-26 11:47:18
Audi Q3 zaparkuje všade
Audi Q3 zaparkuje všade
Zdroj: Audi of Canada

VIDEO: Aký zmysel má SUV? Zaparkujete s ním úplne všade!

Podarilo sa nám konečne zistiť, na čo sú vlastne dobré „esúvéčka!“ Vojdete s ním aj do najužšej medzery!

Aj vy patríte k tým, čo si lámu hlavu nad tým, čo vlastne stojí za popularitou SUV u stále väčšej časti zákazníkov? Pripojené video konečne odhaľuje jeden z ich nepochybne funkčných prínosov. Zmysel SUV je tak konečne odhalený. To ale trvalo, že?

O stále rastúcom úspechu všemožných SUV sa dočítate takmer denne. Občas asi aj vy uvažujete, čo vôbec niekoho vedie k tomu, aby si také auto kúpil a túžil po ňom? Veď z čisto racionálneho hľadiska je to jednoducho mizerná kúpa. Lenže móda je silný fenomén a to čo je „in“ sa nosí, aj keď je to nepraktické... Takto dajako to funguje aj v prípade áut. Zároveň to berte ako odpoveď na otázku, či sa dá naozaj veriť, že pre desiatky percent zákazníkov je kľúčovým faktorom fakt, že sa im také auto „jednoducho páči.“ Je to niečo podobné, ako veriť na lochneskú príšeru...

Naozaj nie – tieto autá nie sú vhodné na šport, no do džungle veľkomesta sa ale nakoniec predsa len hodia. Niečo také sa síce už dlhšie snažia naznačiť niektoré reklamné kampane automobiliek. Napriek svojej nápaditosti ale nie sú veľmi zmysluplné. Veď nech ide o akékoľvek malé SUV, stále je to väčšie auto, ako model štandardnej koncepcie, z ktorého vychádza. To v meste oceníte veľmi ťažko, no jedna vec sa však predsa len nájde.

Iste ste už aj vy neraz márne hľadali miesto v podzemnej garáží a hovorili si, že do tej medzierky na kraji by ste sa celkom radi vošli. Ako si v takomto prípade poradiť s pomerne veľkým SUV, napríklad takým Audi Q3? Aj v tomto prípade existuje riešenie. Ako si môžete pozrieť na priloženom videu, do malého miesta pri stene možno takéto auto vtesnať, ale  tak nejako diagonálne. Stačí sa „vyšplhať“ predným kolesom na stenu, ísť po nej oboma krajnými kolesami ďalej a zrazu sa vojdete tam, kam by sa inak váš automobil na šírku prirodzene nevošiel. A ťažko si možno predstaviť, že by ste taký manéver úspešne vykonali bez SUV s pohonom všetkých kolies...



Takže konečne spása? Ako asi tušíte, má to jeden háčik. Priložené video, hoci sa tvári celkom inak, nie je skutočné. Je to reklamný trik a celkom šikovný prejav marketingového „náskoku vďaka technike“, či ako to Audi označuje „Vorsprung durch die Technik,“ ktoré hrá Q3 v Kanade na strunu „mestského SUV“. Pravdou teda je, že vozidlo sa do medzery naozaj vošlo, úplne samé by sa tam však asi tak, ako sa to prezentuje na prvom videu, nedostalo. Bolo mu treba pomôcť.

Druhé video z nakrúcania vám prezradí viac, preto si pozrite aj to a premýšľajte spolu s nami, prečo si teda naozaj zaobstarať nejaké SUV... Aha, trend. Tak to vlastne všetko vysvetľuje, alebo predsa len nie?

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo