2014-09-12 04:00:00
Megaretardér nechal namontovať asi
Megaretardér nechal namontovať asi megaretard...
Zdroj: YouTube

VIDEO: Čo za retarda rozhodlo nainštalovať takýto megaretardér??

Eešštte vváám nnenevvyppaddoll mottorr? Takk tto máátte šššťassstie...

Tak toto je naozaj úplne dokonalá definícia slova retardér. A bude určite odvodená od psychického stavu indivídua, čo vymyslelo viacnásobný spomaľovač.

Spomaľovacie prahy nám otravujú život. Ale nech sú akokoľvek nezmyselné, na ten päťnásobný z Floridy fakt nemajú! Asi úplne všetci vodiči, ktorí uvažujú zdravým rozumom, vám povedia, že rôzne umelé prekážky na cestách nemajú radi. Slová pri takomto hodnotení nie sú lichotivé. Ani ,moho ľudí, ktorí žijú v miestach osadených takýmito prvkami, s nimi nebude súhlasiť - veď ak to núti autá spomaliť a zrýchľovať, spôsobujú zbytočný hluk, ak ich núti nezmyselne manévrovať, spôsobujú zbytočné nehody. Pochopiteľne sa ale nájdu aj tí, ktorí spomaľovacie pruhy majú radi, najmä takí, ktorí ich inštaláciu sami iniciovali.

Retardéry existujú v rôznych formách. Niekedy sú ako umelo vytvorené esíčka, trebárs aj kusy betónu uprostred cesty, niekedy zvýšené priechody pre chodcov, ktoré okrem spomalenia prechádzajúcich áut tiež fungujú ako miesta, kde možno cestu prekonať bez bariér. Vždy to ale je prekážka v plynulosti premávky na ceste, pretože musíte spomaliť, prah prejsť a potom sa znovu rozbehnúť. Efekt spomalenia sa teda dostaví, pretože málokto z nás si chce ničiť auto alebo jazdí niečím podobným, ako je napríklad Ford F-150 SVT Raptor, čo tvrdé zaobchádzanie zvládne po dlhší čas. V každom prípade ale rastie hluk, spotreba paliva a s tým aj množstvo exhalátov, takže obytná zóna plná retardérov je tiež miestom, kde sa žije i dýcha horšie, ako by muselo. A ak príliš veľa jej obyvateľov jazdí starými alebo čipovanými turbodieslami je to len horšie.

Zdroj: YouTube
Zdroj: YouTube

Niektoré retardéry tiež vznikajú na miestach, kde to nie je úplne ľahko pochopiteľné. Isteže ich je väčšina v obytných zónach, ale je potrebné kvôli nim spomaľovať aj v noci, keď okolo nie je ani noha, nieto dieťa alebo voľne pobehujúci pes? Niektoré mestá sú schopné takéto prekážky inštalovať aj na celkom frekventovaných cestách. Koľkokrát sa tiež stretávame s dvojitými alebo trojitými retardérmi - dobrými príkladmi sú výjazdy z niektorých nákupných centier.

Vodičom sú spomaľovacie prahy vo väčšine prípadov na zlosť, napriek tomu sa v poslednom čase ich počet rozrastá ako infekcia. Pumpári a autoservisy z toho určite nebudú zarmútení - k tým prvým budete častejšie jazdiť pre palivo, pretože pri rozjazde ho spotrebujete veľa. No a u tých druhých si budete musieť častejšie nechávať skontrolovať a opraviť podvozok. V extrémnom prípade, ak si nevšimnete super veľký retardér, vám budú montovať novú olejovú vaňu.

No zatiaľ (chvalabohu) nemožno nič z umelých prekážok na slovenských cestách prirovnať k obludnému spomaľovaciemu priestoru - pretože prah sa to ani pri najlepšej vôli nedá nazvať - na priloženom videu. Pochádza z amerického štátu Florida a je tak náročný na prejazd, že s ním majú problém aj niektoré pick-up trucky. Veď kto to kedy videl: päť celkom vysokých betónových prahov tesne za sebou – to je ideálne na veľké poškodenie pohonného ústrojenstva vozidla, ak si nedávate pozor a nejdete aspoň crossoverom. A ani takéto autá to nebudú mať ľahké.

Na mieste je otázka, či je skutočne nutné inštalovať na cesty takéto prekážky? Veď by sa peniaze za ne dali vynaložiť účelnejšie. A hlavne – kto to kedy vymyslel, takú monštruóznu opachu na ceste? Fakt by nestačil len jeden prah? Ako to vidíte vy?

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo