2014-08-04 15:44:00
Porsche Cayman GTS na
Porsche Cayman GTS na GoKart trati...
Zdroj: Porsche AG

VIDEO: Porsche Cayman GTS sa preplieta na motokárovej trati?

Mrštnosť plaza menom kajman z čeľade aligátorovitých je známa najmä v strednej Amerike, odkiaľ pochádza.

Obratnosť modelu Porsche Cayman GTS sa dá dokázať napríklad aj na úzkej motokárovej trati. Vy, čo jazdíte (aspoň občas) na motokárach, viete, že je na trati občas problém „upratať“ aj malú motokáru. A čo tak väčšie auto? Pár sa ich už našlo. No Cayman, to je predsa len iná káva. Najmenší model nemeckého výrobcu športových áut však dokazuje oprávnenosť mena, ktoré nosí a nenecháva nikoho na pochybách o svojich jazdných vlastnostiach...

O tom, že ide o veľmi obratné auto, asi nemusíte vôbec pochybovať. Aby to však automobilka riadne dokázala, postavila svoj ​​najmenší uzavretý model v ponuke na bližšie nešpecifikovanú motokárovú trať kdesi na severe Talianska, aby ju zvládla.

Občas si my novinári pomôžeme niektorými ustálenými slovnými spojeniami. Nečudo, že sa v rôznych testoch, recenziách, či reportážach dočítate, napríklad aj že: auto „sedí ako pribité“, alebo „zatáča ako motokára...“  No práve Porsche Cayman GTS je auto, o ktorom to možno  vyhlásiť úplne bez obáv. Hoci tiež treba uznať, že jazda s autom na motokárovej dráhe nie je nič extra originálne, no na demonštráciu ovládateľnosti a jazdných vlastností asi nič lepšie neexistuje.

Zdroj: Porsche AG
Zdroj: Porsche AG

V tomto prípade, na rozdiel od nedávno zverejneného (počítačom poriadne upraveného) videa, na ktorom jazdí BMW M4 na palube lietadlovej lode, vidno oveľa väčšiu dávku autenticity. Napriek úsekom s jazdou bokom sú aj miesta, kde má vodič plné ruky a nohy práce, aby dokázal vtesnať automobilového predátora do vymedzeného priestoru motokárovej trate.

Len tak medzi nami: v motokáre sa mi nejazdí dobre, som príliš vysoký, kolená si zavadzajú s volantom, ale toto by  napriek kompromisom bolo predsa len niečo iné. Žiaľ aj škody po nezvládnutom prejazde...

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo