2014-07-15 16:21:42
Golf GTI oslavuje ziska
Golf GTI oslavuje ziska titulu majstrov sveta vo futbale
Zdroj: VW

VIDEO: VW Golf GTI oslavuje nemeckých majstrov sveta vo futbale

Moderátori britského Top Gear pred časom ukázali, že sa futbal dá hrať aj s automobilmi.

Týmto nápadom sa teraz inšpiroval Volkswagen. Titul majstrov sveta vo futbale totiž neoslavujú iba nemeckí futbalisti a ich fanúšikovia, ale aj nemecké automobilky. Volkswagen krátko po víťazstve nemeckých futbalistov zverejnil oslavné video. V ňom hráčov nahradili autá wolfsburgskej značky. Aby sme boli konkrétni - Golf GTI.

Hre v podaní nemeckého hot hatch(back)u nechýba nič, čo patrí k správnemu futbalu. Teda kľučky, kombinácie, prihrávky (aj hlavou, pardón čelným sklom ...)  dokonca aj parádny gól. Nechýba tiež žltá karta alebo oslavná óda na vsietený gól... jednoducho futbal ako sa patrí. No teda futbal... autobal by to malo byť správne...

V prípade futbalového súboja Golfov GTI sa proti postavili tak, ako v tohtoročnom finále majstrovstiev sveta tímy Nemecka a Argentíny. V propagačnom videu nemeckej automobilky samozrejme vyhral tím s čierno-červeno-žltou trikolórou.

Dodajme ešte, že Golf GTI je poháňaný preplňovaným dvojlitrovým štvorvalcovým motorom s výkonom 162 kW. Viac ako futbalový trávnik je domácim ihriskom Golfu GTI zapadnutá okresné cesta, na ktorej auto dokáže zrýchliť z 0-100 km / h za 6,5 sekundy a ísť rýchlosťou až 250 km/h. Povolený doping je k dispozícii aj v podobe príplatkového paketu Performance, vďaka ktorému má Golf GTI výkon vyšší o 7 kW a o desatinu sekundy lepšie zrýchlenie na 100 km/h.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo