2014-06-28 07:02:20
Vlastnosti a kvalitu auta
Vlastnosti a kvalitu auta preukazuje v nezvyčajných polohách...
Zdroj: Media Vauxhall

VIDEO: Najlepším terénnym autom je... no predsa biela služobná dodávka

Hovorí sa to síce o akomkoľvek služobnom aute, no v tomto prípade to sedí viac ako presne.

Biele dodávky, presnejšie správanie ich vodičov, sme už v našom magazíne rozoberali. Sú to tie autá, ktoré vám zásadne nedajú prednosť zo slušnosti, visia vám pár centimetrov za zadným nárazníkom, predbiehajú, kde to nie je možné, nedodržiavajú povolenú rýchlosť... Neustále sa ponáhľajú, stále pritom meškajú, neustály kolotoč. Jednoducho syndróm  vodiča bielej dodávky je rozšírený zrejme po celom svete.

Prečo to všetko spomínam? Prišlo mi to na um, keď som videl zábery na skúšanie nového Opla Vivaro. Ako inak – biela dodávka. Je to vlastne reklama na jeho vlastnosti, ale zobrali si na mušku práve vodičov bielych dodávok. Tí sú aj vo Veľkej Británii zapísaní dosť negatívne a majú svoj nelichotivý status medzi tamojšími vodičmi. Označenie White Van Man  je pojem, ktorý sa stal takmer inštitúciou ešte od čias prvých modelov Ford Transit. Ten bol dlhé roky synonymom pre biele dodávky v tejto časti sveta. Vlastne nielen tam...

Zdroj: Media Vauxhall
Zdroj: Media Vauxhall

Mnohé automobilky sa po jeho úspechu rozhodli pre podobné riešenie. Jednou z nich je aj Opel, presnejšieho jeho britská odnož Vauxhall, ktorá sa rozhodla najnovšie Vivaro predstaviť netradične. Naznačuje pritom, že ich dodávka zvládne kadejaké „psie kusy“. V reklame totiž vidno kaskadérsku jazdu po fabrike v britskom meste Luton, ktorá... no to už nechám na vás, aby ste si výsledok snaženia vychutnali na vlastné oči.

Zrejme nebudete chcieť uveriť, čo to auto dokáže..., ale veď čo sa čudujete? Je to predsa biela dodávka!

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo