2014-05-18 05:05:00
Range Rover Evoque to
Range Rover Evoque to v skateparku prežil bez úhony
Zdroj: Range Rover

Vraj „ženské auto“? Ale choďte – je to akrobat, čo zvládne schody aj skatepark!

Range Rover Evoque je hitom, ktorý sa teší obrovskej obľube veľkých metropol sveta.

Toto moderné SUV dostalo niekoľko prívlastkov, no pri používaní v džungliach veľkomiest sa pritom zabudlo na jeho skutočné jazdné vlastnosti. Okrem vzhľadu a imidžu napríklad na jeho terénne vlastnosti. Čo všetko naozaj dokáže? Čínske zastúpenie značky predviedlo, ako si najmenší Range Rover poradí na komplikovanom povrchu v skateparku.

V Šanghaji urobilo predvádzaciu akciu, ktorá mnohým otvorila oči. Hoci vodiči za volantom tušili, čo auto zvládne, spolujazdci boli naopak poriadne vystrašení. Veľké náklony, kolesá vo vzduchu... Okrem pár odratých plastových obložení karosérie sa však nikomu nič nestalo a auto všetko zvládlo perfektne. No a o to vlastne išlo – ukázať jeho schopnosti. Ľudia nechápali, aktéri akcie sa usmievali.

Ako zistíte s nasledujúcich záberov, pod maskou mestského auta Evoque schováva ducha pravého Landroveru napriek tomu, že mu chýbajú mechanické uzávierky diferenciálu a ďalšia výbava skutočných pravých offroadov. Evoque je dokonca prvý Land Rover, ktorý sa dá kúpiť iba s pohonom prednej nápravy, no v teréne, ktorý nie je extrémny, obstojí so cťou.

Zdroj: Range Rover
Zdroj: Range Rover

No ale dosť bolo slov – sú tu tri ukážky jeho schopností a vlastností v najväčšom skateparku v Šanhghaji. Tak si to pekne vychutnajte...

 

Jozef Vydra
ZDROJ: Land Rover China

Komentáre k článku


Stream naživo