2014-02-23 02:20:00
Nissan zachraňoval lietadlo
Nissan zachraňoval lietadlo

Verte alebo nie, vodič auta zachránil lietadlo pred katastrofou. Alebo nie?

Aký hrdinský čin sa vám spája so záchranou pasažierov v pokazenom dopravnom lietadle?

Pristátie na rieke Hudson - alebo ešte niečo podobné v poslednom čase? Znie to neuveriteľne, ale niekedy duchaprítomnosť dokáže viac, ako sofistikovaný a „vymakaný“ prístup záchranárov presne podľa pravidiel a v duchu predpisov.

Zdravý sedliacky rozum, spásonosná myšlienka a okamžitý nápad s perfektným odhadom situácie stáli za záchranou jedného z tisícov denne pristávajúcich lietadiel. To malo problém s prednou podvozkovou nohou, ktorá sa nechcela úplne vysunúť a zaistiť. Po pristátí by to znamenalo, že lietadlo klesne aj na prednú nohu, tá sa podlomí, alebo vyvráti a trup lietadla klesne na pristávaciu dráhu.

Hrozí poškodenie lietadla, možný je požiar, ohrození sú cestujúci. Aké to šťastie, že sa do „záchrannej akcie“ odvážne pustil bez veľkého premýšľania akýsi Jason Locey. Sadol do pickupu Nissan Frontier a jazdil pred pristávajúcim lietadlom tak, aby podvozková noha dosadla na jeho ložnú plochu. Podarilo sa! Všetci sú nadšení, reportovali o tom dokonca aj televízie... vlastne ktoré?

Video sa objavilo už pomerne dávno na internete a nikto najprv nevedel odkiaľ. Začali sa šíriť fámy a dohady, že to všetko bolo falošné. No neuveriteľné! Toto že by Američania boli schopní urobiť? A vy si čo myslíte? Môžete zahlasovať, ale najskôr si pozrite dramatické zábery z pristávania...

 

P.S. Ak chcete vedieť, ako to bolo naozaj, večer prinesieme rozuzlenie celého prípadu...

Jozef Vydra
ZDROJ: youtube.com, carthrottle.com

Komentáre k článku


Stream naživo