2014-01-31 16:25:00
Kia predstavuje model K900
Kia predstavuje model K900 v štýle Matrixu.
Zdroj: Kia

VIDEO: Hviezdna reklama na Super Bowl pre Kia K900 v štýle Matrixu

Kia Motors vyráža do boja blížiaceho sa finále amerického futbalu Super Bowl s nápaditým reklamným spotom.

Prvý luxusný sedan značky Kia sa prezentuje kampaň, ktorá má spoločnú myšlienku, trocha napätia, netradičný nápad, aj hviezdne obsadenie. V hlavnej úlohe sa predstavuje (samozrejme okrem auta) „Morpheus“ z kultovej sci-fi trilógie Matrix.

„Na vlastné oči ponúkame svet luxusu, aby vás oslepila jeho ozajstná krása." S týmito slovami a v neodmysliteľných reflexných slnečných okuliaroch sa prihovára divákom herec Laurence Fishburne z ikonickej úlohy Morphea z trilógie Matrix v novej multimediálnej kampani spoločnosti Kia Motors America na novú vlajkovú loď značky Kia, luxusný sedan Kia K900 so zadným pohonom.

Moderná a elegantná Kia K900 signalizuje novú éru v histórii značky Kia, preto aj reklamnú kampaň koncipovali tak, aby prinútila ľudí odpovedať na otázku, čo si myslia, že vedia o značke Kia. Súčasne poukazuje na luxus, aký nikto nikdy predtým nevidel.

Metafory, ktorým ľudia rozumejú

Predstaviteľ Morphea je v reklame sprievodcom vybraných vlastností luxusného sedanu K900. "Ak si vezmete modrý kľúč, vrátite sa k luxusu, aký poznáte. Ak si vezmete červený, objavíte luxus, aký ste dosiaľ nevideli," hovorí charizmatický herec. Keď si pár vyberie, Morpheus ich sprevádza na nezabudnuteľnej jazde mestom, plnej metaforických obrazov, v ktorých fanúšikovia kultovej snímky Matrix nájdu odkazy na film. Zároveň poukazuje na výkon auta, vynikajúce remeselné spracovanie a použitie luxusných materiálov. Predvádza jeho neskutočný dizajn a luxus, ktorý je v podstate skutočný.

Zdroj: Kia
Zdroj: Kia

Jazda ulicami mesta naberá na obrátkach, keď Morpheus spustí z plných pľúc svetoznámu opernú áriu Nessun Dorma z opery Turandot od Giacoma Pucciniho. Obrazy postupne prechádzajú do fantastických vízií, ale to už necháme na vás, aby ste spoznali, čo chceli povedať týmto spotom jeho tvorcovia. Netradičné spracovanie potvrdzuje, že Kia sa neobávala  prezentovať luxusný sedan netradičnou formou, bez predsudkov. 60-sekundový reklamný spot s názvom "The Truth" je pripravený na odvysielanie na tretiu štvrtinu Super Bowl.

Kia Motors America plánuje uviesť novú vlajkovú loď do predaja tento rok na jar. Luxusný sedan so zadným náhonom, s bohatou výbavou moderných technológií a prvkov komfortu svetovej kvality je pripravený zasiahnuť do segmentu luxusných sedanov segmentu a chce definovať vnímanie nového spotrebiteľa, ktorý má úplne iné očakávania od značky Kia.

V rámci multimediálnej kampane budú postupne pribúdať ďalšie formy - vysielanie v kinách, digitálnych médiách, v tlači, v netradičných a sociálnych médiách a iné postupy. Celá kampaň pochádza z dielne agentúry David & Goliath, s ktoru KMA spolupracuje a vo všetkých formách sa bude držať ústrednej myšlienky filmu, vrátane vyletujúcich“ áut, autentických kostýmov, originálnych rekvizít a ďalších zaujímavých digitálnych detailov ako napr. ohýbajúca sa lyžica v rukách ženy v červených šatách vďaka prítomnosti modelu Kia K900.

Jozef Vydra
ZDROJ: Kia Motors Corporation

Komentáre k článku


Stream naživo