2013-09-07 12:30:00
Jet Engine Truck and
Kamión s turbínovým motorom predviedol na pretekoch v šprinte, ako vyzerá peklo v praxi.

Kamión ako priamo z pekiel je aj pekelne rýchly, štvrť míle zdolal za 7 sekúnd

Zdá sa vám, že sa ochladilo a chcete sa troch ohriať? Pri pohľade na nasledujúce obrázky vám zima nebude..

To sa len tak nevidí. Rôznych pohonov áut tu už bolo až - až. Aj raketový, aj turbínový. Ako aj tento. Na pretekoch na štvrť míle v šprinte sa predviedol kamión, ktorý akoby prišiel z horúcich pekiel... Predviedol Inferno v celej svojej podobe skôr, ako stihol dosiahnuť nový rekord na tejto trati.

Na videu sú dve časti: najprv príprava, keď svojimi výstupnými tryskami ľahko opálil reklamné panely za sebou, aby ich potom s definitívnou platnosťou poslal do horúceho pekla... aspoň organizátori nemali problémy, ako majú zlikvidovať možno už prebytočný materiál... Je tu aj druhá možnosť, že im to celkom nevyšlo podľa predstáv a postavili kamión naozaj trocha bližšie, ako mal stáť.

Pozoruhodný je aj zvuk stíhačky, ehm, kamióna pri pridávaní „plynu“. No, asi by nikto nechcel, aby ho táto potvora niekde predbehla na diaľnici a zapla forsáž, teda prídavné spaľovanie... Ešte šťastie, že sa tento špeciál bežne na cestách nevyskytuje!

Druhá časť je už čisto „športová“. Kamión na spôsob dragstera zdolal trať zhruba za 7 sekúnd, čím dosiahol rýchlosť – pozor priemernú! – 338 km/h. To nevedia ani niektoré špeciály priamo stavané na takéto preteky.

Nech je to akokoľvek – aj cez obrazovku možno cítite tú horúčavu, ktorá sálala pri zahrievaní turbínového motora. Aby bolo všetko celkom ako má byť, aj pôvodné výfuky motora dostali špeciálne prídavné spaľovanie, aby bol svetelný efekt dokonalý. Mimochodom, už je jasné, prečo sa tento premotorovaný mastodont predstavil až keď sa zotmelo...

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo