2013-07-15 05:00:00
Fiat 500 Abarth Cabriolet
Fiat 500 Abarth Cabriolet má v USA úspech, preto netradičná forma reklamy.

Netradičné: Fiat 500 Abarth Cabrio zložený z nahých ženských tiel

Fiat sa v USA slušne rozbehol a z jeho 500-ky je slušný predajný hit s imidžom podobným slávnemu Mini.

Časy sa menia a v krajine, kde ešte donedávna nič pod 3 litre objemu a 6 valcov akoby neexistovalo, sa záujem presúva do iných sfér. Jedno je šikovne navrhnuté a urobené auto, druhá vec je šikovný marketing. Ten dokáže veľa, to je známa vec.

Preto, keď prišla ponuka od The Magazine's Body Issue na celostránkovú reklamu, rozhodli sa vo Fiate, že nemôže byť len taká obyčajná. Nový Fiat 500 Abarth Cabrio postavili z ľudí pre novú, neveľmi tradičnú reklamu značky Fiat divízie v Severnej Amerike.
Viac ako tucet umelkýň, modeliek a akrobatiek pomaľovali, poskladali a nakoniec odfotili ako Fiat 500 Abarth Cabrio. Bola to šanca, ako netradične urobiť reklamu pre výročné vydanie magazínu ESPN.

Zdroj: Fiat

Snaha a umenie fotografa RJ Muna a umeleckého maliara na telo Craiga Tracyho tak vytvorili dielo, ktoré sa nesie v znamení motta: "Vyrobené z čistých svalov ".
Ako povedal šéf zastúpenia Fiat v Severnej Amerike Jason Stoicevich, nápad spojiť atlétov s reklamou nakoniec vyvolalo dokonalé spojenie medzi časopisom, ktorý sa venuje športovcom a automobilovou značkou.
"Chceli sme vytvoriť koncept pre ESPN Magazín Telo, ktorý by bol vizuálne unikátny a jedinečný ako je samotný Fiat 500 Abarth Cabrio," povedal Stoicevich. Mimochodom, celá príprava na fotenie vraj trvala štyri dni – od dokonalého zvládnutia póz jednotlivých účastníčok, cez prenesenie návrhu celkového vizuálu na telá a potom body painting – maľovanie tiel.

Ako to celé prebiehalo vám napovie "film o filme", teda skôr o fotení, ktoré nebolo jednoduché, ale určite zaujímavé.

Fiatu sa v Severnej Amerike s malou charizmatickou 500-kou naozaj darí a pomaly nestačí predávať.  Verzia Fiat 500 Abarth Cabrio je poháňaná preplňovaným 1,4 litrovým štvorvalcovým motorom s výkonom 118kW/201Nm a jeho cena sa začína od 38 990 dolárov.

Jozef Vydra
ZDROJ: carscoops.com, worldcarfans.com

Komentáre k článku


Stream naživo