2013-06-02 13:55:00
Monster Energy Grand Prix
Na Monster Energy Grand Prix de France získal Cal Crutchlow druhé miesto.
Zdroj: MotoGP

Lewis Hamilton bol na pretekoch MotoGP - bude pretekať na motocykloch?

Mohlo by sa zdať, že táto téma bude živiť stránky portálov a novín, no je všetko také, ako sa zdá?

Preteky motocyklov najvyššej triedy MotoGP pokračujú tento víkend Veľkou cenou Talianska na okruhu v Mugelle. Vráťme sa však späť na štvrté podujatie 18 dielneho seriálu motocyklových pretekov MotoGP, keď sa jazdila Veľká cena Francúzska v Le Mans.

Monster Energy Grand Prix de France pripravila masívnu show nielen na trati, na ktorej sa striedali podmienky ako na bežiacom páse, ale aj v okolí trate.  Práve v tejto súvislosti vznikli špekulácie, keď sa v tíme Monster Yamaha Tech 3, v ktorej jazdia Cal Crutchlow a Bradely Smith objavil Lewis Hamilton a dokonca aj „Doctor“ – Valentino Rossi. Jeho účasť bola celkom jasná a zrejmá – veď tiež jazdí v seriáli MotoGP na Yamahe, aj keď v inom tíme. No a Lewis prišiel vraj ako priateľ a fanúšik rýchlych kolies a jednej stopy. Nebol len v tíme, šancu vidieť ho mali aj fanúšikovia. Le Mans sa totiž otriasalo nielen burácaním motorov na dráhe, ale tiež množstvom večierkov a párty trvajúcich deň aj noc, ktorých bolo takmer toľko, ako fanúšikov, ktorí táborili v okolí trate.

Zdroj: MotoGP
Zdroj: MotoGP

Zdá sa, že podpora rýchlych mužov pomohla mladému jazdcovi a Cal Crutchlow zajazdil vynikajúco. Po sobotňajšom výlete do štrku sa nakoniec nielen dobre kvalifikoval, ale v pretekoch dosiahol na výsledné druhé miesto, čo je mimochodom zatiaľ jeho najlepší výsledok.

Aktualizované: Cal Crutchlow obsadil na dnešnej Veľkej cene Talianska tretie miesto.

No a teraz už len pohľad na preteky aj do zákulisia, z ktorého si viete urobiť predstavu, ako to vo Francúzsku vyzeralo...

Jozef Vydra
ZDROJ: monsterTV

Komentáre k článku


Stream naživo