2013-05-26 13:00:00
Mercedes-Benz a 45 AMG
Čo si ešte môžete želať od víly, keď sedíte vo vozidle Mercedes-Benz A 45 AMG?
Zdroj: Mercedes AMG

Jeden Mercedes-Benz A 45 AMG na dvoch je málo - Lewis a Nico vedia svoje

Nico Rosberg vyhral kvalifikáciu, Lewis Hamilton mu šliape na päty a v Monaku je na štarte druhý.

Na okruhoch však jazdia na iných Mercedesoch. Keďže patria k značke s trojcípou hviezdou v znaku, je celkom samozrejmé, že jazdia v autách, ktoré ju nosia. Teda aspoň služobne určite, ale aj v súkromí. Aspoň v reklame, ktorá propaguje najsilnejší model triedy A s trojpísmenkovým prívlastkom. Áno, reč je o športovom A 45 AMG s pohonom na všetky štyri kolesá. Dvaja špičkoví piloti v jednom nadupanom „Áčku“ je trocha vysoká koncentrácia. Všetko sa ale môže zmeniť, keď stretnete prízrak, alebo dobrú vílu. Za to, že ste zastavili (aj vďaka výborným brzdám, čo si budeme navrávať...) pred ňou, je ochotná splniť tri želania. Ako to už býva, minú sa skôr, ako vyrieknete niečo naozaj rozumné... Rozuzlenie je vo vtipnej reklame:

Novinka Mercedes-Benz A 45 AMG je však v mnohých ohľadoch naozaj extrémnym autom. Pohon na všetky kolesá sme už spomenuli, takže ešte spomeňme motor umiestnený naprieč  stupňovú a dvojspojkovú športovú prevodovku AMG Speedshift DCT. Všetko sú to veci výrazne atypické pre divíziu AMG. Ale čo už, časy  sa menia. So spomínanými prvkami prišli aj pôsobivé parametre: výkon 265 kW (360 k), maximálny krútiaci moment 450 Nm, zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 4,6 sekundy a najvyššia rýchlosť 250 km/h. Nič extra? No dovoľte, to všetko dosiahne len s dvojlitrovým benzínovým motorom! Aha, že to mení situáciu? No preto...

Ak by ste mali záujem, v cenníku pri tomto borcovi svieti pekná cifrička: 50 100 €. Hm, neprosíte si až takú porciu? No tak potom na opačnom konci aktuálnej generácie triedy A je výrazne skromnejšia verzia A 180 s cenovkou na pol žrde – teda za menej ako polovicu spomínanej sumy: 23 800 €. Pri objeme motora 1,6 litra má výkon 90 kW (122 k), krútiaci moment 200 Nm, zrýchlenie na stovku za 9,2 sekundy a maximálku 202 km/h. Stačí? No nech sa páči, vybrať sa dajú ešte ďalšie tri modely medzi vrcholom a základňou.

Jozef Vydra
ZDROJ: AMG

Komentáre k článku


Stream naživo