2013-04-18 11:30:00
Mégane Trophy V6 pracuje
Takto sa nedávno predstavil Mégane Trophy V6 v parížskych uliciach.
Zdroj: Renault Motor Sport

Mégane Trophy V6 pracuje v parížskych uliciach ako netradičné taxi

Pretekársky Renault Mégane Trophy V6 sa na značkách pohyboval po Paríži v roli trocha iného taxíka.

Pár ľuďom sa v meste pod Eifelovkou podarilo posadiť do pretekárskeho špeciálu, ktorý na chvíľu nahradil jeden bežný taxík. Na rozdiel od tých bežných sa však Mégane Trophy V6 pohyboval odlišným spôsobom a ponúkol „trocha“ športovejšiu jazdu, ako si asi predstavovali. Nechýbali šmyky, rýchla jazda (ozaj a kde boli nekompromisní francúzski príslušníci polície?) a tvrdšie natriasanie na dláždených cestách, ako v komfortnej limuzíne.

Tí, čo sa dostali na horúce sedadlo spolujazdca, sa mohli pochváliť, že išli v rýchlom taxíku (žeby inšpirácia nápadom Luca Besona a jeho filmov Taxi 1 až 4?) Mégane Trophy V6 poháňa 3,5litrový  vidlicový šesťvalec s výkonom 295 kW a s krútiacim momentom 422 Nm.  Uprostred umiestnený motor poháňa prostredníctvom šesťstupňovej prevodovky Sanev zadné kolesá.

V čase, keď sa nezúčastňuje na nakrúcaní promo reklamy po Paríži a nevozí vydesených pasažierov, štartuje v značkových pohárových pretekoch Eurocup Mégane Trophy. Toto Video je súčasťou reklamnej kampane „Vyzvite nás, ak môžete“, ktorá propaguje modely z dielne divízie Renault Sport. A úprimne – aj nám sa zdá trocha pridlhé, a bez nápadu. Škoda, dalo sa to urobiť určite inak.

Jozef Vydra
ZDROJ: Renault Motor Sport

Komentáre k článku


Stream naživo