2013-08-08 14:40:34
Citroën C-Elysée WTCC testovanie
Citroën C-Elysée WTCC sa pripravuje na budúcu sezónu a testuje na okruhu
Zdroj: Citroёn

Citroën prekvapil: Sébastien Loeb má parťáka, preháňajú nový model po okruhu

Od roku 2014 bude mať Sébastien Loeb nové "služobné vozidlo" – bude to Citroën C-Elysée WTCC.

Týmto modelom vstúpi francúzska automobilka do Majstrovstiev sveta cestovných automobilov (World Touring Car Championschip - WTCC).

Hoci auto používa označenie C-Elysée, pretekárske auto, hoci vychádza z predlohy, nemá takmer nič do činenia s nízkorozpočtovým sedanom. Pod kapotou je 280 kW (380 k) preplňovaný motor s objemom 1,6 litra a šesťstupňová sekvenčná prevodovka SADEV. Pretekársky okruhový špeciál C-Elysée WTCC váži iba 1100 kg a to aj vrátane vodiča.

Prekvapenie pre priaznivcov značky Citroën

Keď už hovoríme o mužoch za volantom, zatiaľ bol známy a potvrdený ako jazdec len Sébastien Loeb. Najnovšie video prináša naozaj prekvapenie pre fanúšikov odhalením druhého vodiča za volantom. Je ním trojnásobný šampión WTCC Yvan Muller.

Video je založené práve na týchto dvoch postavách. Začína sa tým, ako Loeb vyzdvihne kamaráta z takej dôležitej a pre Francúzov dôležitej činnosti, ako je hra petang. V Citroëne DS3 Cabrio potom odídu na okruh Paul Ricard v Le Castellet a tam sa už odohrávajú veci okolo nového C-Elysée WTCC.

Najprv auto prehnal po okruhu Yvan Muller a svoje dojmy sprostredkúva Loebovi. A ten potom vyskúša auto po širokých rovinkách aj po úzkych zákrutách testovacieho okruhu na juhu Francúzska. Vlastne sa presvedčte na vlastné oči:

P.S. Keby ste sa chceli ešte chvíľu pozerať, ako nový C-Elysée WTCC skúšal pár dní predtým Sébastien samostatne, tu je pár ďalších záberov. Vyzerá to tak, že novinka bude v budúcom ročníku šampionátu dosť rýchla a trocha zamieša poradím na štartovnom rošte. Vlastne Citroën sa netají tým, že chcú dosiahnuť na titul. Otázkou je, či už v prvom ročníku po vstupe.


ZDROJ: Citroёn

Komentáre k článku


Stream naživo