2013-01-16 12:00:00
Pozrite sa, ako sa
Víťaz druhého kola zimného rely seriálu Ondrej Tomáš so spolujazdcom Martinom Markovičom.
Zdroj: autosportfoto.sk/Tibor Szabosi

Pozrite sa, ako sa poriadne vybláznili na ľade

Zimný rely seriál súťaží Liqui Moly Winter Cup má tri kolá. Prvé bolo počas druhej decembrovej nedele, druhé sa uskutočnilo uplynulý víkend.

Jazdilo sa opäť na trati v priemyselnom parku v Šalgovíku pri Prešove. Tentoraz boli výsledky podstatne odlišnejšie, ako počas prvého dielu trilógie, keď sa favoritom veľmi nedarilo. Ani teraz nemali všetci na ružiach ustlané.

Žilinský KL Racing Team prišiel s trojicou súťažných posádok. Od pódiových umiestnení dve z nich odstavil defekt. Štvrté miesto v absolútnom poradí dosiahla posádka Tomáš Kukučka – Marek Podobník na Mitsubishi Lancer Evo IX. „Škoda, už v prvom meranom úseku sa mi podarilo urobiť defekt a strata bola veľká. Všetko sme sa snažili napraviť v druhom a treťom teste, ale nestačilo to. Trať bola neskutočne ťažká, všade bol iba ľad a iba sem tam sneh, škoda že nie sú povolené hroty“ vysvetlil Tomáš Kukučka.

Zdroj: autosportfoto.sk/Tibor Szabosi

Podobne dopadla aj druhá posádka Vlastimil Majerčák s Marcelom Kollárikom na rovnakom vozidle, ktorí skončili absolútne na piatom mieste. „Trať bola celá pod ľadom a myslím si, že hroty by pomohli nielen jazdcom, ale aj bezpečnosti. V neposlednom rade by aj diváci boli svedkami podstatne rýchlejších prejazdov“ dodal Vlasto Majerčák.

Tretia dvojica Jozef Jágrik s Borisom Kubovičom sú v rely v vlastne nováčikmi. Napriek tomu dojazdili v prvej dvadsiatke absolútneho poradia a zanechali na trati aj medzi divákmi spoločne dobrý dojem.

Zdroj: autosportfoto.sk/Tibor Szabosi

Premiéru L Racing Teamu na tejto súťaži zariadili Jozef Béreš starší – Ján Slovák a Audi Quattro. Výsledok bol príjemný – celkovo tretie miesto. Na Audi Quattro Jozefa Béreša staršieho sa nápis L Racing Team objavil už na otváracom podujatí tohtoročnej sezóny, na Autoslide Žarnovica, kde Jozef bojoval dobre a o umiestnenie na pódiu prišiel iba dve kolá pred koncom finálovej jazdy. Všetko si vynahradil teraz. „ Zišli sme sa s Janom Slovákom po dlhšej dobe opäť, zaspomínali sme a poriadne sa povozili. Na trati bolo strašne veľa ľadu, auto nechcelo ísť ani na rovnej ceste, nieto ešte zo zákrut, ale mne sa to páčilo, bola to zábava,“ zhrnul s humorom sebe samým Jozef Béreš starší svoj premiérový Winter Cup.

Zdroj: autosportfoto.sk/Tibor Szabosi

Druhé poradie celkovo si vyjazdil Martin Kočí s Imrichom Ferenczom na Mitsubishi Lancer Evo 8, čím si oproti prvému decembrovému kolu polepšili o dve miesta.

Druhé kolo zimného rely seriálu Liqui Moly Winter Cup vyhrala posádka slovenského tímu CMM Media Sport Tomáš Ondrej - Martin Markovič. Posunulo ich to o krok bližšie k obhajobe vlaňajšieho celkového víťazstva. Po druhom mieste v prvom kole pridali tentoraz plný počet bodov do priebežného hodnotenia. „Podmienky boli naozaj ťažké a stále horšie a horšie. Na trati bolo veľmi veľa ľadu a v poslednom kole sa už naozaj nedalo o nič oprieť. Som rád, že sa nám nepodarilo nachytať nejaké trestné sekundy ako minule“ dodal po pretekoch Tomáš Srnka. Aj on sa prihováral v takýchto ľadových podmienkach za použitie pneumatík s hrotmi.

Liqui Moly Winter Cup má pred sebou ešte posledné kolo, ktoré rozhodne o tohtoročnom absolútnom víťazovi. Kto sa ním stane sa rozhodne 10.februára 2013.

No a na záver máme pre vás aj zostrih podujatia s obrazom a komentárom.

Jozef Vydra, Video: mediaracing.sk

Komentáre k článku


Stream naživo