2020-04-15 10:30:00
Rúško kúpite na AS
Rúško kúpite na AS Nivy

Rúško kúpite na AS Nivy 20 hodín denne - je tam „rúškomat“

Ak cestujete regionálnymi autobusmi, viete, že rúška sú povinnou súčasťou vybavenia cestujúcich.

V súvislosti so zavedením opatrení na obmedzenie šírenia nového koronavírusu sa si ich teraz môžu cestujúci kúpiť priamo v automate na Autobusovej stanici (AS) Nivy v Bratislave.

„Sme veľmi radi, že sa nám s našim dodávateľom automatov na AS Nivy podarilo v krátkom čase inštalovať priamo na AS Nivy jeden z prvých „rúškomatov“ na Slovensku,“ povedal Pavol Labant, generálny riaditeľ Slovak Lines a dodal: „aktuálne podmienky a pravidlá cestovania našimi autobusmi sa výrazne zmenili, a preto sa ich snažíme aj takto zjednodušiť našim cestujúcim.“

Zdroj: Slovak Lines
Zdroj: Slovak Lines

Sortiment „rúškomatu“ je zatiaľ obmedzený na rúška, v krátkom čase by však mali pribudnúť aj dezinfekčné gély. Bavlnené rúška sú k dispozícii za jednotnú cenu 3,50 eur. „Rúškomat“ je vo vnútorných priestoroch stanice, dá sa k nemu dostať denne od 4:00 hod. do polnoci. Práve vtedy je AS Nivy prístupná verejnosti.

Toto sú aktuálne podmienky a pravidlá pre cestujúcich:

  • Linky prímestskej autobusovej dopravy jazdia podľa sobotňajšieho cestovného poriadku s pridanými spojmi na najvyťaženejších trasách. Presný rozpis nájdete na internetovej stránke Slovak Lines.
  • Cestujúci sú povinní nosiť ochranné rúška, prípadne si zakrývať nos a ústa šatkou, aby sa znížilo možné šírenie kvapôčkovej infekcie v uzavretom priestore autobusu. Upozorňujeme, že vodič má možnosť v zmysle platného prepravného poriadku vylúčiť z prepravy osoby bez zakrytej tváre.
  • Cestujúci môžu do autobusu nastupovať iba zadnými dverami a nemôžu obsadzovať prvých 8 miest vpredu v autobuse.
  • Cestujúci bez predplatného cestovného sú povinní kupovať si cestovné lístky vopred cez mobilnú aplikáciu IDS BK. Cestovné lístky zakúpené v aplikácii sú platné vo všetkých spojoch Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji. Aktuálne nie je možné kúpiť si lístok u vodiča ani v pokladniach na AS NIvy, ktoré sú momentálne zatvorené.
  • Zdroj: Slovak Lines

„Nie je pre nás nič dôležitejšie ako zdravie cestujúcich a našich vodičov,“ zdôraznil Pavol Labant a dodal: „akékoľvek preventívne opatrenia však v prvom rade závisia od prístupu nás všetkých. Preto apelujeme na našich cestujúcich, aby pravidlá, ktoré nás majú chrániť, dodržiavali. My pokračujeme naďalej v intenzívnom čistení autobusov, ktorého súčasťou je aj inovatívna dezinfekcia.” Slovak Lines na ňu používa čistiace prostriedky. Obsahujú najnovší typ polymérovej vodou riediteľnej dezinfekcie PolyHMG, ktorá kombinuje dezinfekčnú funkciu s ochrannou - eliminuje existujúce mikroorganizmy, baktérie, vírusy, plesne, kvasinky, riasy, a zároveň zanecháva povrchy dlhodobo chránené, pretože vytvára nehostinné prostredie pre ich budúci výskyt.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Slovak Lines

Komentáre k článku


Stream naživo