2016-12-19 05:55:00
kúpte si pod stromček
kúpte si pod stromček Egu, alebo Babu
Zdroj: Eniqma

Tip na Vianoce: kúpte si pod stromček Egu, alebo Babu

Netradičné a nápadité darčeky zvyknú urobiť väčšiu radosť. Svetový unikát zostavil český nadšenec.

Vianoce sú za dverami a na internete sa objavuje veľa zaujímavých tipov na darčeky. Objavili sme pre vás aj unikátny expedičný Trabant 601 S Universal zostavený z 962 rôznych dielov svetoznámej stavebnice. Lego netreba nikomu predstavovať. Zabavia sa s ním nielen deti, ale aj dospelí. Nie je to však priamo výrobok dánskej firmy, ale unikát. Vznikol výberom spomedzi množstva dielov stavebnice, ktoré Lego vyrába.

Trabanty, ktoré obišli svet – kto by netúžil mať ich doma. Ak stále zháňate vianočný darček s automobilovou tematikou, máme pre vás zaujímavý tip - Trabant 601 S Universal z Lega. Takých a podobných stavebníc áut by ste na internete určite našli veľa. Nie vždy musí ísť o oficiálne sady. Verná kópia expedičného špeciálu, ktorý do dnešného dňa prešiel takmer celý svet, je však svetovým unikátom.

Ak sa o automobilové expedície aspoň trochu zaujímate, nebudú vám trabanty Egu a Babu neznáme. Cestovateľ Dan Přibáň aj s ďalšími priateľmi s nimi prešli Hodvábnu cesta, Afriku, Južnú Ameriku a Tichomorie. Na rok 2018 plánuje Veľkú cestu domov vedúcu z Bangkoku až do Prahy. Trabanty z expedície majú veľa fanúšikov asi po celom svete. No nie je veľa predmetov, ktoré by tieto zaujímavé expedície pripomínali fanúšikom doma. Existuje najviac videomateriálov, fotografií a článkov. Ale čo si dať na poličku? Asi ako odpoveď na túto otázku vznikla unikátna stavebnica z Lega.

Zdroj: Eniqma
Zdroj: Eniqma

Nie je to však oficiálny set. Stavebnicu dal dohromady Vilém Šustr z dielov, ktoré Lego vyrába a dajú sa (možno nie celkom bežne, ale dajú) kúpiť. Po výbere dielcov sa dá postaviť Trabant Egu, ale aj Babu. Je neskutočné, ako spomedzi množstva dielov a dielikov Lega dokázal vybrať a pozháňať tie správne. Spolu ich je totiž skoro tisícka. Presne 962 kusov. Výsledkom je približne tridsať centimetrov dlhý model s riaditeľnou prednou nápravou volantom v kabíne aj zo strechy auta. Má otvárateľné dvere, kapotu aj kufor a množstvo ďalších pekných detailov – napríklad motor a interiér, ale tiež bohaté expedičné príslušenstvo.

Zdroj: Eniqma

Stavebnica sa dá kúpiť v špecializovanej predajni spoločenských hier, hlavolamov a stavebníc Lego v susednej Českej republike. Ak máte ešte cestu do Brna, využite príležitosť pre netradičný a veľmi zaujímavý darček.

Cena 4490 českých korún (približne 166 €) sa zdá na prvý pohľad vysoká. No ide o unikátnu stavebnicu, ktorú oficiálne neponúka samotné Lego. Všetky diely stavebnice musel niekto vyhľadať, objednať, kúpiť, vyskúšať, zrátať, zabaliť. K tomu ešte navrhnúť a vytlačiť návod a samolepky. Vôbec sme nespomenuli samotný vývoj stavebnice, ktorý zabral desiatky hodín. Ak by ste chceli aj vy zažiť ďalšie dobrodružstvá, podobné tým expedičným, môžete si za 349 korún českých (približne 13 €) kúpiť iba samotný návod a dve sady samolepiek.

Zdroj: Eniqma
Zdroj: Eniqma

Potom to už len chce pozháňať tie správne diely – a v správnej farbe. Čo bude celkom iste ďalší adrenalínový zážitok. Ak sa rozhodnete akokoľvek, toto Lego je jasná voľba, ak chcete mať, alebo darovať unikátny darček. V tom druhom prípade však už na zháňanie a objednávanie jednotlivých dielcov do Vianoc nie je dosť času...

Jozef Vydra
ZDROJ: www.eniqma.cz

Komentáre k článku


Stream naživo