2015-12-27 07:30:00
Lada Niva 4x4 Marš
Lada Niva 4x4 Marš od Bronto
Zdroj: Bronto

Toto monštrum na obrovských kolesách je prerobená Lada Niva

„Stará dobrá“ Lada Niva v úprave ruskej spoločnosti Bronto je doslova terénny velikán.

Lada Niva je na trhu už tak dlho, že z tohto pohľadu je doslova dinosaurom v ponuke. Zatiaľ sa stále drží, no už sa objavili v poslednom čase prvé patentové obrázky, ktoré ukázali, ako by mala vyzerať nová generácia modelu.

Ako dokazujú správy z celého sveta, Lada Niva je legenda, ktorá sa dočkala počas svojho pôsobenia mnohých rôznych variantov a verzií, napríklad prestavby na kabriolet alebo zaujímavého tuningu, ktorý kompletne zmenil vzhľad tohto automobilu. V poslednom čase to bol model Urban, alebo verzia s trojicou náprav. Lada Niva v sériovej verzii rozhodne nemá s terénom problém. Ak by ste ale napriek tomu potrebovali niečo ešte schopnejšie, toto by mohla byť dobrá alternatíva. Spoločnosť Bronto so svojou mohutnou prestavbou prevalcuje všetky ostatné a pohodlne ich strčí do vrecka.

Tentoraz predstavujeme niečo naozaj veľmi špeciálne. Ladu Niva 4x4 v prevedení Marš (Pochod). Táto úprava je, mierne povedané, neprehliadnuteľná. Karosériu pri nej posadili na rám, auto používa portálové nápravy z modelov značky UAZ a tomu všetkému dominujú gigantické nízkotlakové pneumatiky Trekol.

Zdroj: Bronto
Zdroj: Bronto

Vo fotogalérii sú obrázky viacerých variantov prestavby. Okrem základnej trojdverovej verzie označené ako Marš 1 je totiž k dispozícii aj dlhšia päťdverová verzia a model typu pick-up. Existujú tiež špeciály, ktoré sú určené pre záchrannú službu, hasičov alebo úžitkový variant Marš Combi.

Zdroj: Bronto

Na záver ešte pridáme pár technických údajov: rázvor krátkeho trojdverového variantu je 2685 mm, dĺžka auta je 4375 mm, má šírku 2550 mm a vysoké je 2160 mm. Svetlá výška podvozka je 480 mm. Zaujímavosťou, ba až kuriozitou je, že sa o pohon stále stará benzínový motor s objemom 1,7 litra s výkonom 59,5 kW (80 k). Najvyššia rýchlosť auta na obrovských balónových pneumatikách je 70 km/h. Kombinovaná spotreba je nezanedbateľná, skoro na úrovni kamióna - 18,8/100 km.

Zdroj: Bronto
Zdroj: Bronto

V štandardnom režime tak bude auto veľmi často navštevovať čerpacie stanice (alebo inak dopĺňať palivo), lebo pri sériovej nádrži na 42 litrov sa auto nemôže hrdiť žiadnym hviezdnym dojazdom. Riešením je dokúpiť si prídavné nádrže (2 x 70 litrov). V ponuke sú aj prídavné svetlá, navijak, dokonca aj príves. Tiež s nízkotlakovými pneumatikami.

Jozef Vydra
ZDROJ: zarulom.ru

Komentáre k článku


Stream naživo