2015-07-21 17:02:08
Opel Astra piatej generácie
Opel Astra piatej generácie bude mať najlepšie sedadlá
Zdroj: Opel AG

Opel Astra piatej generácie má najlepšie sedadlá vo svojej triede

Sebavedomo to tvrdí výrobca z Rüsselsheimu iba pár týždňov pred jesenným autosalónom vo Frankfurte.

Už štandardné sedačky v autách tejto značky sú vraj dokonalé a hoci je úroveň sedadiel automobilov Opel vysoká už dnes, má sa to zlepšiť s príchodom novej generácie modelu Astra. Automobilka pracovala na zlepšení sedadiel takmer päť rokov a tvrdí, že budú najlepšie vo svojej triede a veľkou mierou prispejú v oblasti bezpečnosti.

Sedadlá nového modelu Opel Astra sú o desať kilogramov ľahšie ako u predchodcu napriek tomu, že používajú funkcie ako je masáž, ventilácia, vyhrievanie a elektrické nastavenie až v 18 smeroch. Tenšia konštrukcia má zase pridať miesto v pozdĺžnom smere. No a keď hovoríme o v tejto triede veľmi stráženom parametri komfortu na zadných sedadlách, mal by byť najlepší medzi konkurentmi. Kľúčom k úspechu je vraj predovšetkým správna podpora stehien, ktorá je daná strmším sklonom sedacej časti sedadiel. Pomôže to znížiť únavu a prípadne bolesť chrbta pri dlhej ceste

Nová generácia hatchbacku Opel Astra už nie je žiadne tajomstvo, ale čaká sa na jednu zásadnú vec. Na prvý test. Ten totiž ukáže, ako auto skutočne jazdí a či má, ako sa Opel nebojí tvrdiť, najlepšie sedadlá vo svojej triede. Podľa automobilky majú perfektnú sedadlá veľký prínos aj pre bezpečnosť.

Zdroj: Opel AG
Zdroj: Opel AG

Ergonomické sedačky budú v Astre pochopiteľne za príplatok, no v tejto triede áut sú také sedačky neobvyklé. Opel vo videu ukazuje, ako sedadlo vyzerá vnútri a približuje jeho konštrukciu. Cena za vysokú kvalitu sedenia má byť 390 eur. Takto sa prvky, ktoré boli niekedy výsadou iba najluxusnejších áut sa postupne dostávajú aj do nižších kategórií. Aj kompaktné modely už majú neraz výbavu od výmyslu. Nový Opel Astra sa bude môcť pochváliť napríklad aj LED svetlometmi. No zrejme najviac zaujmú sedadlá, ktoré v Opli nazvali welness vďaka ich funkciám a širokému rozsahu nastavenia. Sedadlá majú aj certifikáciu AGR, ktorá označuje vysokú úroveň pohodlia pre chrbticu. Vďaka tomu tak budú cestujúci na všetkých sedadlách v Astre menej trpieť, hlavne pri dlhých, únavných cestách.

Komentáre k článku


Stream naživo