2014-06-17 09:46:29
Mégane R.S. 275 Trophy-R
Mégane R.S. 275 Trophy-R je ultimatívna "core" verzia produkčného športového modelu
Zdroj: Renault Sport Technologies

07:54:36 - čas ranného vstávania? Nie, hodnota nového rekordu!

Očakávané sa stalo skutkom, máme nového kráľa! Na Nürburgringu pokoril najlepší čas

Renault už hodný čas vysielal do sveta správy, ktoré naznačovali, že sa nemieni skloniť pred najlepším časom na Nordchleife, ktorý si vzal Seat Leon. Bolo iba otázkou času, kedy si vybojuje späť najlepší dosiahnutý čas na Severnej slučke. Pripravil si na to aj primerané „náradie“. Nedávno odhalený Mégane R.S. 275 Trophy totiž má v sebe to najlepšie z technológií Renault Sport. Dvojlitrový benzínový turbomotor má výkon zvýšený na 202 kW (275 koní – preto aj ten odkaz v označení) a podvozok „Cup“.

Jeho limitovaná edícia je ešte radikálnejšia: Mégane R.S. 275 Trophy-R je vozidlo pre skutočných milovníkov pretekárskych okruhov. Nový Mégane R.S. 275 Trophy-R je totiž takmer o 100kg ľahší, podvozok je vybavený nastaviteľnými tlmičmi Öhlins Road&Track, a špeciálne vyvinutými pneumatikami MICHELIN Pilot Sport Cup 2. Toto všetko spolu so základnou športovou DNA modelu vyústilo do prípravy nového rekordu.

Jedinečnosť vozidla skvelo ilustruje nový traťový rekord severnej slučky okruhu Nürburgring. Už 17. mája, ráno o 7:15 sa jazdec Renault Sportu posadil za volant modelu Mégane R.S. 275 Trophy-R a o 7 minút a 54 sekúnd bolo jasné, že nový rekord trate je na svete. Mégane R.S. 275 Trophy-R zajazdil vzdialenosť 20,832 km s časom 7 minút, 54 sekúnd a 36 stotín, čo je doteraz najrýchlejší čas produkčného modelu s predným náhonom!

Zdroj: Renault Sport Technologies
Zdroj: Renault Sport Technologies
Zdroj: Renault Sport Technologies

Čo k tomu všetkému dodať? Nuž asi oveľa viac nie, ako povedal Patrice Ratti, generálny riaditeľ Renault Sport Technologies:

„V spoločnosti Renault a hlavne v divízii Renault Sport nás ponáňa výzva. Po prvom rekorde na okruhu v roku 2008 sme chceli viac. Dnes sa na okruh Nürburgring radi vraciame, aby sme testovali a vylepšovali naše vozidlá. Niet pochýb, že ide o najťažší okruh na svete, a práve preto musí byť naším pracovným nástrojom, aby sme vedeli naše vozidlá 100-percentne upraviť na čo najlepší výkon.

Zdroj: Renault Sport Technologies

Dnes hrdo predstavujeme Mégane R.S. 275 Trophy-R, ktorý sa stal našou vlajkovou loďou. Stopky vyslovili rozsudok: Mégane R.S. 275 Trophy-R ponúka výkon hodný exkluzívnych GT športových áut.”

No a pre všetkých vás, ktorí chcete vidieť, ako prebiehala rekordná jazda, máme aj video.

K tomu ešte poznámka na okraj: zdá sa, že Mégane R.S. 275 Trophy-R má ešte potenciál na zlepšenie času - stačí keď si dobre pozriete malú „krízovku“ v čase 05:13 a bude vám jasné, že auto aj jazdec ešte majú na viac...

Jozef Vydra
ZDROJ: Renault Sport Technologies

Komentáre k článku


Stream naživo