2018-03-27 14:25:00
BMW C 650 Sport
BMW C 650 Sport a C 650 GT
Zdroj: BMW Mottorrad

BMW Motorrad sú najpopulárnejšie v ankete „Motocykel roka 2018“

Presne včas pred celkovým začiatkom sezóny, sa značke BMW Motorrad dostalo veľkej cti.

Bolo to v podobe viacerých ocenení v rámci výročnej čitateľskej ankety Motorcycle of the Year organizovanej časopisom Motorrad. Na 20. ročníku ankety magazínu Motorrad sa tento rok zúčastnilo 51 497 čitateľov. Možno ju preto považovať za najvýznamnejšiu európsku anketu zameranú na motocykle a skútre.

Slávnostné oceňovanie sa konalo 12. marca v Stuttgarte. Predstavitelia BMW Motorrad vyšli na pódium počas slávnostného ceremoniálu spojeného s odovzdávaním cien celkovo deväťkrát, vrátane preberania dvoch ocenení za celkové víťazstvo.

„Deväť ocenení vrátane dvoch víťazstiev je veľkolepým potvrdením správnosti našej modelovej ofenzívy. Výsledok opäť potvrdzuje, že rozhodnutie značky BMW Motorrad o rozširovaní ponuky produktov malo svoje opodstatnenie,” povedal Timo Resch, šéf predaja a marketingu BMW Motorrad. „Čitateľom časopisu Motorrad by som sa chcel čo najsrdečnejšie poďakovať za ich výnimočnú podporu. Je to pre nás enormný záväzok, aby sme aj naďalej tvrdo pracovali na udržaní si nášho vedúceho postavenia na motocyklovom trhu.”

Víťazstvo modelu BMW R 1200 RS v kategórii Touring Bike/Sports Touring Bike a modelu S 1000 XR v kategórii Crossover ako aj päť druhých miest a dve tretie miesta. Spoločnosť BMW Motorrad sa opäť obdivuhodne presadila v tohtoročnej ankete, do ktorej sa v Nemecku zapojilo 51 497 čitateľov. Na výber mali z 206 modelov motocyklov.

Zdroj: BMW Motorrad
Zdroj: BMW Motorrad

Kategórii Crossover tento rok opäť dominoval model BMW S 1000 XR, pričom v mimoriadne nabitom segmente získal 24,2 percenta hlasov. Čitatelia aj v roku 2018 najviac oceňovali fascinujúce spojenie športovej dynamickej jazdy, výnimočných cestovateľských vlastností a výrazného dizajnu.

Zdroj: BMW Motorrad
Zdroj: BMW Motorrad

Ďalším modelom, ktorý si užíval najviac žiary reflektorov na pódiu, bol motocykel BMW R 1200 RS. Po celkových víťazstvách v posledných rokoch sa model BMW R 1200 RS opäť stal oslavovaným víťazom, tentokrát v kategórii Touring Bike/Sports Touring Bike. Vynikajúce celkové vlastnosti jazdnej dynamiky, športový duch a cestovateľské schopnosti mu zabezpečili víťazstvo so ziskom 22,4 percenta hlasov.

Zdroj: BMW Motorrad
Zdroj: BMW Motorrad

Model BMW R 1200 RS sa dostal na pódium aj v podobe aerodynamického súrodenca BMW R 1200 RT: fantastické tretie miesto v kategórii Touring Bike/Sports Touring Bike dodáva značke BMW Motorrad punc obdivuhodného vládcu triedy.

Zdroj: BMW Motorrad
Zdroj: BMW Motorrad

Modelu BMW S 1000 RR uniklo tento rok víťazstvo iba o kúsok. Vo svojom deviatom modelovom roku obsadil priekopnícky superšportový motocykel druhé miesto v kategórii Sport, čo je ešte stále dôvod na oslavu. Žiadnemu inému modelu sa nepodarilo udržať sa v takom náročnom a technologicky vyspelom segmente na popredných miestach tak dlho. Medzi zákazníkmi je veľmi populárny pre svoje neustále technologické napredovanie a pre vynikajúce spojenie vysokého výkonu s vysokou úrovňou bezpečnosti založenej na Race ABS a dynamickej trakčnej kontrole DTC. Na požiadanie ich dopĺňa elektronicky nastaviteľné odpruženie Dynamic Damping Control DDC.

Zdroj: BMW Motorrad
Zdroj: BMW Motorrad

Ďalšie špičkové umiestnenie si zabezpečil model BMW R nineT v kategórii Modern Classics. So ziskom 18,9 percenta hlasov mu víťazstvo ušlo iba o vlas. Značka BMW Motorrad bola napriek tomu v tejto kategórii viac ako spokojná. Veľmi dobré výsledky si pripísali aj blízke modely BMW R nineT Pure a R nineT Scrambler. Klasický dizajn, módny vzhľad, špičková technológia a dynamické jazdné vlastnosti. To sú hlavné prvky, ktoré spoločnosti BMW Motorrad zabezpečili úspech v kategórii Heritage.

Zdroj: BMW Motorrad
Zdroj: BMW Motorrad

Rovnako nezmenená je na začiatku sezóny aj popularita už ikonického modelu R 1200 GS. Druhé miesto v čitateľskej ankete spolu s dobrými umiestneniami ostatných modelov z rodiny BMW Adventure opäť potvrdili, že BMW Motorrad je nespochybniteľným lídrom tohto veľmi nabitého segmentu. Viac ako 50 000 predaných kusov modelov BMW R 1200 GS a BMW R 1200 GS Adventure v roku 2017 znamená ďalší pozitívny rekord.

Zdroj: BMW Motorrad
Zdroj: BMW Motorrad

V segmente Naked Bikes si boxer BMW R 1200 R udržal druhú pozíciu z minulého roka. Pri širokej ponuke koncepcií motorov je tento úspech jasným potvrdením toho, že motocyklisti považujú mníchovský motor boxer za moderný a zameraný na budúcnosť.

Zdroj: BMW Mottorrad

Spojenie bielej a modrej farby sa na pódiu opäť objavovalo aj medzi skútrami. Druhé miesto získal bezemisný model BMW C evolution, tretie obsadilo dvojičky BMW C 650 Sport/C 650 GT. Pre BMW Motorrad to znamená vynikajúce výsledky aj v mestskom segmente a uzatvorenie výborného výkonu v čitateľskej ankete Motocykel roka 2018.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: BMW Group

Komentáre k článku


Stream naživo