2016-05-19 14:55:00
V New Yorku šrotujú
V New Yorku šrotujú ilegálne motorky
Zdroj: NYPD

VIDEO Americkí motorkári sa musia mať na pozore – šrotujú im motorky

Ten človek nemôže mať rády motorkárov a ich mašiny povie každý priaznivec jednej stopy.

Reč je o šéfovi newyorskej polície. Bill Bratton sa v utorok poprechádzal ako páv, či skôr nadutý kohút medzi vyrovnanými radmi 70 zabavených motocyklov, aby potom „odštartoval“ ich zošrotovanie dvoma buldozérmi. Len si pri tom trocha pomýlil začiatok a koniec, lebo „štart“ odmával šachovnicovou vlajkou, ktorá sa používa na odmávanie víťaza aj ostatných po prejdení cieľom. Nuž, čo sa čudujeme – policajt... Napriek tomu sa buldozéry „prešli“ po motocykloch tam a späť.

To však nie je hlavná správa dňa. Skôr je namieste otázka: čože sa to deje v tej skvelej Amerike? Začína sa vari naháňačka na priaznivcov motocyklov? Áno aj nie. Newyorská polícia nechala dvoma buldozérmi zošrotovať sedem desiatok zhabaných motocyklov, štvorkoliek či minibikov. To je fakt. Na prvý pohľad nepochopiteľný. No bolo to preto, že patrili vodičom bez riadneho oprávnenia.

Podľa šéfa polície Billa Brattona bolo cieľom akcie vyslať jasnú správu pirátom ciest. Presnejšie tým, ktorí sa týmito strojmi preháňajú po uliciach. „Sú morom pre naše mesto. Denne kvôli nim dostávame veľké množstvo sťažností. Vytvárajú extrémne nebezpečenstvo nielen pre seba, ale aj pre verejnosť,“ odcitoval šéfa newyorských policajtov web Today in New York. Ako doplnil, netýka sa to oprávnených vodičov dodržiavajúcich zákony.

Zdroj: NYPD

Policajné oddelenie newyorskej polície (NYPD – New York Police Department) zaviedlo v poslednom čase rázne opatrenia voči neoprávneným vodičom štvorkoliek, minibikov, alebo dokonca aj motocyklistom bez prilieb. Policajti už údajne zabavili v tomto roku 679 strojov a zatkli desiatky vodičov. Základom pre to bolo obvinenie zo všeobecného ohrozenia.

Zdroj: NYPD
Zdroj: NYPD

Dobrá rada – ak si chcete požičať v NY motorku, majte všetko ako treba, najlepšie ešte aj ich tamojší vodičský (to neplatí pre „krátkodobých“ turistov), aby ste o ňu neprišli. Nebodaj, ak je navyše požičaná. Lebo nikdy neviete, čo skrsne v hlave policajta. Amerického, presnejšie z New Yorku...

Jozef Vydra
ZDROJ: abcnews.go.com, NYPD

Komentáre k článku


Stream naživo