2015-10-08 08:45:00
GROM50 Scrambler Concept Two
GROM50 Scrambler Concept Two
Zdroj: Honda

Honda prichystala množstvo konceptov motocyklov

Už sa treba tešiť na budúce leto, pribudnú ďalšie modely, ktoré sa odhalia na tokijskom autosalóne.

Spoločnosť Honda Motor Co., Ltd. predstaví sériové a koncepčné modely, ako aj iné novinky, ktoré odprezentuje na 44. ročníku Tokyo Motor Show 2015. Pre verejnosť budú určené dni od 30. októbra do 8. novembra 2015.

Pod globálnym sloganom značky – The Power of Dreams (Sila snov) – predstaví Honda širokú škálu exponátov vrátane inovačných produktov mobility užitočných v každodennom živote ľudí, ako aj rad motocyklov, na vrchole ktorých sú pretekárske stroje zamerané na špičkový jazdný výkon.

Medzi vystavenými exponátmi sa nachádza niekoľko inovačných motocyklových konceptov:

Zdroj: Honda

Koncept odľahčeného superšportového modelu: Tento koncept superšportového modelu ďalšej generácie navrhnutý podľa myšlienky „silná prítomnosť“ má vzhľad so zmyslom pre rýchlosť. Kombinácia použitých materiálov a ostrých hrán dotvára agresívny vzhľad. Okrem toho sa jeho krása a pútavý tvar podčiarkujú dizajnom s nízko kontrastnou matnou, čiernou grafikou.

P.S. Koncept je taký odľahčený, že doteraz ešte nedostal oficiálne meno...

Zdroj: Honda

NEOWING - jedinečná trojkolka, ktorá ponúka pocit a športovú jazdu veľkého motocykla, pričom má vynikajúcu stabilitu pri nízkych rýchlostiach. Toto vozidlo je vybavené hybridným systémom, ktorý spája 4-valcový horizontálny motor typu boxer a elektrické motory na vytváranie krútiaceho momentu, dostatočného pre silnú akceleráciu. Tento model je vybavený originálnym spájacím mechanizmom predných kolies značky Honda a predstavuje nové hodnoty pokročilého dizajnu, ktorým sa zdôrazňuje mechanická fascinácia dvojkolesového motocyklového modelu.

Zdroj: Honda

Koncept EV-Cub: Model na dochádzanie na krátke vzdialenosti, ktorý sa riadi heslom „jednoduchý a hospodárny motocykel“, čo je cieľom značky Honda už od vytvorenia prvej generácie modelu Super Cub. Vďaka umiestneniu batérie v strednej spodnej časti motocykla, je možné ju ľahko pripevniť a odobrať. Jednoduchosť jazdy bola okrem toho dosiahnutá koncentráciou hmotnosti a znížením ťažiska. V súvislosti s jednoduchosťou používania kdekoľvek, bola samotná batéria navrhnutá ako vymeniteľná a nabíjateľná pomocou štandardnej domácej zásuvky.

No a  okrem spomenutých noviniek ešte prikladáme v galérii niekoľko zaujímavých konceptov, z ktorých sa vykľujú sériové mašiny - označenie je ne fotke...

Komentáre k článku


Stream naživo