2021-10-17 12:30:00
Rolls Royce Cullinan od
Rolls Royce Cullinan od Klassen
Zdroj: Klassen

Keď raz budeš diktátor, takéto pancierované auto môžeš mať

Diktátorom sa človek nestane, keď diktuje veľa diktátov, no diktovať rytmus môže k takémuto autu pomôcť.

A nejde len o rytmus rapového songu. Diktovať možno rytmus aj futbalového zápasu, či slávneho maratónu, prípadne môžeš diktovať objem dodávok plynu a ropy do Európy, no ale to je zas iný príbeh. Avšak aj tieto diktovacie pozície dokážu zabežpečiť dostatok finančného potenciálu na to, aby si človek mohol nielenže kúpiť Rolls Royce Cullinan, ešte ho aj zveriť do rúk firmy Klassen a z obavy o vlastný život a život svojich blízkych ho dať pekne krásne opancierovať. 

CEN 1063 Level BR6 

To znie celkom oficiálne a pre znalcov sveta pancierových áut aj celkom bezpečne. Znamená to, že automobil je certifikovaný EÚ pred trikrát opakovaným zásahom nábojom typu 7,62 x 51 mm (oceľ a mäkké jadro) zo vzdialenosti 10 m. Takýto náboj je bežný napríklad pre pušky M14 a M16 a pre mnoho ďalších odstreľovacích pušiek a guľometov. BR6 je druhý najvýšší stupeň ochrany v stupňoch BR1 až BR7. To je o pevnosti karosérie. Zároveň má auto strechu a podvozok vybavenú pancierovaním schopným odolať výbuchu dvoch ručných granátov odpálených naraz. 

Auto jazdí na pneumatikách run-flat, má nepriestrené niekoľkovrstvové sklo, posilnený podvozok, pánty dverí, ochranu elektroniky a mnoho ďalších fičúr. Auto má tiež špecifické prekrývanie jednotlivých vrstiev ochrany cez rôzne materiály tak, aby sa nenašiel ani kúsok slabého miesta. 

Cena modelu Rolls Royce Cullinan so slušnou výbavou a ochranou od Klassenu je tesne nad 800 000 eur. Vyrobiť auto na zákazku trvá firme cca 3 mesiace. Auto si môžete obzrieť v galérii. 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Klassen

Komentáre k článku


Stream naživo