2015-12-02 14:23:31
Seat Leon Cupra ST
Seat Leon Cupra ST 280 - 350 od JE Design
Zdroj: JE Design

SEAT Leon Cupra ST má až 350 koní. Vďaka JE Design

SEAT Leon Cupra ST patrí medzi dostupnejšie ostré kombi s veľkým výkonom.

Avšak vďaka tuningu od JE Design má Cupra ST bližšie k ostrým kombi s výrazne vyššou cenovkou. Tuneri zvýšili výkon dvojlitra 2,0 TSI z 206 kW (280 k) až na 258 kW (350 k) a krútiaci moment katapultovali až na naftových 440 Nm. Vďaka tomu sa zvýši maximálna rýchlosť auta až na 280 km/h.

Pritom úpravy v tomto prípade nezahŕňajú len zmenu v riadiacej jednotke, na to, aby sa Cupra ST udržala na ceste bolo nutné spevniť pruženie a pritiahnuť auto bližšie k ceste. Celkovo zmenou tlmenia prišlo k zníženiu auta o 45 mm. K zlepšeniu aerodynamiky a nepochybne i k zlepšeniu vzhľadu prispieva aj bodykit, ktorý zaujímavo dopĺňa tvary Leonu ST a pridáva mu potrebnú športovosť.

Cupra ST od JE design stojí na 19-palcových diskoch od ATS alebo OZ s rozmerom až 10x19. Disky sú následne obalené do pneumatík 265/30 R19. Okrem toho tuner popracoval aj na adekvátnom zlepšení zvuku motora. Ten dosiahol pridaním klapky do výfukového potrubia, ktorá sa v prípade aktivácie režimu Cupra otvorí, aby vypustila maximálny rev motora, zatiaľ čo v ostatných režimoch je klapka uzatvorená a cez štyri koncovky výfuku sa von hrnie pokojné brbotanie.

JE Design navyše v rámci bodykitu, ktorý zahŕňa aj zadný difúzor umožnil osadenie zadného LED svetla spĺňajúceho FIA štandardy tak, aby s autom nebol problém jazdiť na okruhu ani za dažďa.

 

jh
ZDROJ: JE Design

Komentáre k článku


Stream naživo