2019-06-06 08:10:00
Kia XCeed
Kia XCeed
Zdroj: Kia

Takýto bude crossover Kia XCeed - štýlová alternatíva tradičných SUV

Nový mestský crossover Kia bude mať športovejší dizajn typu coupé SUV.

Nebude to ale na úkor vnútorného a batožinového priestoru. Crossover Kia XCeed sa oficiálne predstaví o tri týždne, 26. júna. Automobilka však už vopred vydala prvú fotografiu novinky. Aby nalákala na nového člena a zmiernila napätie z očakávania. No a samozrejme, aby trocha zahladila nepríjemnosť, keď si neustrážila nový model pri fotení a nakrúcaní oficiálneho videa v  uliciach. Neoficiálne fotky dokonca odhaľujú viac, ako prezradula Kia na prvej oficiálnej fotografii, na ktorej je novinka zobrazená zboku.

Zdroj: indianautosblog.com

Štýlový a moderný dizajn nového crossovera (CUV) predstavuje zaujímavú alternatívu k tradičným SUV. Jeho vzhľad je produktom európskeho dizajnérskeho centra značky vo Frankfurte, v Nemecku. Navrhovali ho pod vedením Gregory Guillaumea, viceprezidenta dizajnu pre spoločnosť Kia Motors Europe.

Kombinácia zvýšeného posedu a zníženej bočnej línie dodáva vozidlu športovejšiu jazdnú pozíciu ako majú tradičné SUV. Zvýšená pozícia za volantom ponúka lepší výhľad na cestu ako má bežný rodinný hatchback.

Zdroj: indianautosblog.com

Nový model Kia XCeed je síce viac emocionálny a dynamický, ako jeho konkurenti, zároveň však má porovnateľnú úroveň vnútorného a batožinového priestoru. Nový crossover sa má v ponuke značky dostať medzi modely Stonic a Sportage. To by znamenalo, že jeho dĺžka by mala byť približne 4,5 metra. Bude teda asi kratší ako Ceed SW, ktorý je dlhý presne 4,6 metra. XCeed teda vôbec nebude tak malý, ako sa pôvodne čakalo. Pôvodne sa špekulovalo, že ho automobilka umiestni medzi Stonic a približne zhruba rovnako veľké Niro.

Emilio Herrera, výkonný riaditeľ spoločnosti Kia Motors Europe, tvrdí: „Vďaka športovému dizajnu a správaniu sa bude nový model Kia XCeed CUV žiadanejší ako mnoho vyšších a väčších SUV. Ponúka univerzálnosť bez kompromisov, inteligentný dizajn s úložným priestorom SUV v športovejšom tele.“


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Kia, indianautosblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo