2019-02-24 15:40:00
Škoda Kamiq
Škoda Kamiq smerovky a denné svetlá
Zdroj: Škoda auto

Škoda Kamiq – pred oficiálnym odhalením unikli ďalšie detaily

Mestské SUV Kamiq bude zásadnou novinkou v expozícii značky Škoda na ženevskom autosalóne.

Nebude jediná, svoju výstavnú premiéru absolvuje aj Škoda Scala, ktorá sa naživo predstavila zatiaľ len úzkemu okruhu novinárov pri prezentácii v Tel Avive. Chýbať nebude ani koncept elektrického crossoveru Vision iV. Nadväzuje na štúdiu Vision E a je predobrazom elektrickej budúcnosti Škody.

Skôr, ako z modelu Kamiq stiahnu zahaľujúcu plachtu, mala by sa táto očakávaná novinka predstaviť v plnej paráde aspoň na fotografiách. Už o pár dní... Lenže dnešná doba nepočká na všetky oficiality a automobilka samotná pustila do sveta niekoľko informácií.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Najprv prezradila, že mestský crossover sa bude volať rovnako ako auto podobného štýlu pre Čínu, hoci spoločného nemajú takmer nič. Pridala kúsok piatych dverí, na ktorých je meno modelu a potom aj všetko zahaľujúcu tmavú fotografiu, na ktorej bolo vidno iba delené svetlá. Neskôr značka pridala aj skice a nakoniec tiež interiér, ktorý pokračuje v koncepcii nastolenej modelom Scala. Ukázalo sa, že kabíny sú od seba takmer na nerozoznanie.

Zdroj: SKoda
Zdroj: Škoda auto

To však nebolo všetko a niečo predsa len uniklo – už pred pár dňami sa na sociálnych sieťach objavila fotka, ktorá poodhaľuje ďalšie detaily najmenšieho súrodencov SUV Karoq a Kodiaq. Bol to detailný záber na predné svetlomety. LED svetlá sú doplnené dynamickými smerovkami, ktoré Kamiq dostane ako prvá škodovka vpredu aj vzadu. Model Scala ich má iba vzadu. Dizajnéri v Mladej Boleslavi podporili aktuálne nastolený trend a Kamiq má rozdelené svetlomety. Hlavné svetlá sú pod spomínanou líniou. Toto riešenie prinesie určite zaujímavú svetelnú šou, no neprináša nič svetové. Podobný dizajn hlavných svetiel už má pár modelov iných značiek.

Zdroj: Škoda auto

Mladoboleslavská automobilka zakontrovala a pridala ďalšiu fotografiu. Ukazuje masku chladiča, ktorá je spojená s prednými svetlometmi a dostala chrómovaný rámik. Je to teda podobné riešenie, ktoré má aj nová Scala.

Teraz už treba naozaj vyčkať doslova pár hodín a nový Kamiq by sa mal objaviť v utorok, ak náhodou nedôjde k nejakému „úniku“ ešte o čosi skôr.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo