2018-06-07 17:15:00
Peugeot 508 SW
Peugeot 508 SW
Zdroj: Peugeot

Peugeot 508 SW – veľké kombi prichádza. Krásou prekonáva očakávania

Francúzsky lev predstavil kombi verziu svojej vlajkovej lode. Dizajn sa skutočne podaril.

Peugeot sa vracia ku kráse, ktorou ohuroval v minulosti. Nový dizajn zaujme výraznými linkami a ostrými krivkami.

Z nudných šedých myšiek sa stávajú emóciami nabité šperky ciest, ktoré ľahko rozoznáte i na kilometre. Takými sú nové SUV s označením 3008 a 5008 a takým je aj nové grand coupé menom 508. Peugeotu sa v nedávnej minulosti podarilo nájsť vlastnú dizajnovú cestu a nový model 508 úspešne čerí stagnujúce vody strednej triedy. Či sa značke podarí pretaviť originálny dizajn aj do predajných čísel, zostáva minimálne pri novej 508-čke zatiaľ záhadou, no minimálne v Európe by predaje mohlo nakopnúť práve nové kombi nesúce názov 508 SW.

Zdroj: Peugeot

Sport Wagon je označenie, ktoré kombíku tohto vzhľadu pasuje skutočne presne. Ladné krivky a ostré hrany s 3D efektnými prvkami by zniesli aj označenie Shooting Brake (v súčasnom ponímaní). Kombi sa dostane do predaja v januári budúceho roka.

508 SW disponuje ponukou šiestich motorov. Dve benzínové a štyri naftové jednotky doplní v priebehu budúceho roka plug-in hybrid. Rozsah výkonov štartuje na úrovni 130 koní pri základnom naftovom motore a končí na úrovni 225 koní pri vrcholnej benzínovej jednotke.

SW je iba o 3 cm dlhšie ako sedan, zaznamenáva rovnakú výšku. Objem batožinového priestoru je 530 litrov. To v segmente rozhodne nie je najviac, ale je to dosť a ako ukazuje galéria, priestor sa dá skutočne dobre využiť. Výhodou kombi je okrem lepšie využiteľného batožinového priestoru tiež mierne väčšia ponuka priestoru nad hlavou zadných pasažierov.

Inak možno tvrdiť, že auto presne kopíruje verziu sedan (aj keď sa tomuto označeniu automobilka vyhýba). Palubná doska a najnovšia inkarnácia i-Cockpitu spolu s vyčančanými detailami a tiež  bezrámovými oknami, ktoré priniesla 508-čka, pomáhajú autu radiť sa medzi ojedinelé a zaujímavé kúsky v segmente D. 

Čo poviete na 508 SW? Súhlasíte, že ide o veľmi pekné a svieže kombi? Dajte vedieť v diskusii.

Zdroj: Peugeot


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo