2017-06-06 05:30:00
SEAT Ibiza 2017
SEAT Ibiza 2017
Zdroj: Jozef Vydra

VIDEO: PRVÁ JAZDA SEAT Ibiza – piata generácia sa naozaj podarila

Ohúri, očarí aj prekvapí. Všetko v jednom na celkom novom základe dokáže dôležitý model španielskej automobilky.

Už sme prestali vnímať negatívne, že sa autá jednej značky podobajú na seba. Niekedy viac a niekedy - ešte viac... Možno tak na prvý pohľad pôsobí aj najnovší prírastok, ktorý patrí k rodinnému striebru značky SEAT.

Tu si môžete pozrieť video v plnom Full HD rozlíšení

Ibiza priznáva, že sa inšpirovala u staršieho a väčšieho Leona, ale tiež úspešného SUV – u Atecy. To dáva najavo dvihnutou spodnou líniou zadných okien a hlavne zadného okienka pred C stĺpikom. Odhliadnuc od týchto „podobností“ je nová Ibiza výnimočne podarené auto. Mne osobne sa páči viac, ako čo doteraz vyšlo z dizajnových dielní španielskeho výrobcu.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Nielen podľa mňa je nová Ibiza krajšia ako jej predchodkyňa. Tá bola zasa o kúsok krajšia, ako tá predchádzajúca... a tak by sme mohli pokračovať až po prvú generáciu, ktorú SEAT vytvoril v spolupráci s Porsche po „rozvode“, či skôr rozchode s Fiatom. Práve ona presvedčila koncern VW, že SEAT má potenciál a oplatí sa do neho vstúpiť.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Prvé kusy modelu SEAT Ibiza už budete stretávať na našich cestách od tohto týždňa, keď prichádzajú do redakcií na prvé testy a tiež do predajní, kde sa asi dlho neohrejú. Podrobnejšie sa s autom budete môcť zoznámiť aj na našej stránke.

V ponuke sú štyri stupne výbavy. Základom je Reference, vyšší stupeň je Style a na výber sú aj dve takmer rovnocenné najvyššie výbavy: športová FR a na eleganciu a komfort zameraná XCellence, ktorá je viac určená pre konzervatívnejších zákazníkov.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Pre Slovensko je základná cena stanovená na 9 990 eur. Na prezentácii to vyzeralo dosť rozpačito, keď tesne predtým oznámili cenu pre podobne vybavený model na švajčiarsky trh – namiesto prvej deviatky tam boli čísla 13... Napriek tomu to vyzerá tak, že aj v tomto bohatom štáte si nová Španielka nájde svojich obdivovateľov. Predpoklady na to má...

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo