2016-12-15 09:40:00
Mercedes E Coupe 2017
Mercedes E Coupe 2017
Zdroj: Mercedes

FOTO: Mercedes predstavil novú triedu E Coupe. Keď je C málo a S priveľa

Mercedes predstavil svoju decembrovú veľkú novinku. Coupe triedy E je na pol ceste medzi C a S.

Oficiálna svetová premiéra tohto automobilu prebehne v januári na autosalóne v Detroite, to ale nebránilo Mercedesu predstaviť svoj nový model ešte pred Vianocami a podarovať tak svojim fanúšikom takýto stredne veľký vizuálny darček.

Mercedes triedy E už preukázal nielen vysokú mieru luxusu a pokrokových technológií ale aj schopnosť zmeniť sa na športovú šelmu za pomoci silných génov značky AMG. Teraz prichádza rad na elegantnú dvojdverovú karosériu, ktorá si však nepochybne čoskoro vyslúži aj AMG verziu.

Keď už sme pri škatuľkovaní, nedá mi nespomenúť, že o E-čku sa v súčasnosti hovorí ako o malom S-ku. To do bodky platí aj pri karosérii kupé. V interiéri totiž dostanete identickú kombináciu luxusu a moderných technológií, ktorú najlepšie dokumentuje dvojitý 12,3 palcový displej pre prístrojový panel a infotainment, vysokú palubnú dosku, komfortné sedenie a samozrejme pôsobivý dizajn od radiacej páky až po stredový tunel.

Vozidlo meria na dĺžku 4826 mm, má šírku 1860 mm a výšku 1430 mm. V medzigeneračnom porovnaní je vozidlo o 123 milimetrov dlhšie, o 74 mm širšie a o 32 mm vyššie. Rázvor s dĺžkou 2873 mm je taktiež výrazne väčší ako v prípade minulej generácie kupé, a to celkovo o 113 mm. To v preklade znamená nielen väčšiu impozantnejšiu siluetu, no tiež viac priestoru pre pasažierov v kabíne. To je citeľné najmä pri porovnaní priestoru pre nohy pre zadných pasažierov, ktorý narástol o 74 mm. Auto ponúka štvorici pasažierov tiež viac miesta v oblasti lakťov, ramien a tiež hlavy.

Zdroj: Mercedes

Pre Európu sú zo začiatku nachystané celkovo štyri motorizácie. Základ tvorí benzínová jednotka s objemom 2,0 litra pod označením E200 s maximálnym výkonom 135 kW (184k) sekunduje jediný naftový agregát pod označením E220d s maximálnym výkonom 143 kW (194 k) a krútiacim momentom 400 Nm. Nasleduje verzia E300, ktorá taktiež ťaží silu so štvorvalca s objemom 2,0 litra a disponuje výkonom 245 koní. Vrcholom je pri uvedení verzia E400 4Matic so šesťvalcom Podkapotou a výkonom 245 kW (333 k). Viac zistíte v tabuľke v galérii.

Zdroj: Mercedes

jh
ZDROJ: Mercedes

Komentáre k článku


Stream naživo