2015-06-25 12:55:15
Alfa Romeo Giulia 2015
Alfa Romeo Giulia 2015
Zdroj: Alfa Romeo

FOTO + VIDEO: Alfa Romeo Giulia QV má 510 koní, zadný náhon a V6 od Ferrari

Zdá sa, že Alfa Romeo po neuveriteľne dlhej dobe konečne vytvorila auto naplno hodné mena značky.

AKTUALIZÁCIA: V galérii nájdete aj prvú fotografiu interiéru vozidla. Nasleduje pôvodný text.

Máme radi MiTo, máme radi Giuliettu a mali sme radi modely 159, 147, či očarujúcu Breru. Boli a sú to výborné autá s pôžitkom pre jazdca, no vždy im niečo chýbalo. Chýbal im poriadny rozpočet, voľné ruky, skrátka dobre živená materská automobilka. Alfa Romeo dlho prežívala v tieni Fiatu. Model Giulia má začať novú éru. Fiat už viac nezacláňa, nový koncern FCA dovolil Alfe zrovnoprávnenie s ostatnými značkami, ba čo viac, dovolil jej vyhriať sa (na čas) v žiari reflektorov.

Na zvýraznenie tejto zmeny si Alfa pripravila aj aktualizované logo značky, ktoré spolu s obrázkami Giulie nájdete v galérii.

Efekt je okamžitý. Alfa Romeo predstavila nový športový sedan v plnej paráde a začala od konca. Ako prvá uzrela svetlo sveta Giulia v najvýkonnejšej a najzaujímavejšej verzii Quadrifoglio Verde (štvorlístok). Giulia je po 23-ročnom období prednokoliek a pohonu 4x4 prvou zadnokolkou a v plnej paráde.

Históriu verzií Quadrifoglio Verde opisovať nebudeme, poznáte ju a ak nie, dozviete sa o nej tu. Tak či onak, Quadrifoglio Verde je pre Alfu Romeo ako R, RS, GTI pre Nemcov. Akurát s puncom originality, príbehu, histórie, emócií a kúskom talianskej trikolóry.

Dlhoočakávaná Giulia je tu a hneď môžeme napísať, že odhady jej dizajnu predsa len neboli ďaleko od pravdy, bez ohľadu na to koľkokrát sa jej vzhľad menil, či nemenil. Giulia nadväzuje na korene značky a na dizajnový jazyk modelov nedávnych i dávno minulých. Typická maska chladiča, ladné krivky, ostrý vzhľad a štíhla línia sú prvky ktoré zaujmú najviac. V porovnaní so skicami a dohadmi má Giulia predsa len menej tupý výraz, ale k dokonalosti jej chýbajú ešte o niečo ostrejšie strihnuté svetlomety. Ostrosť môže chýbať najmä tým, ktorí z mysle nevedia vytlačiť vzhľad masky modelov v generácii 159-tky. Vzhľad auta je vyvážený a netreba dva razy opakovať, že červená autu svedčí.

Dizajn bude dozaista najdiskutovanejšou časťou auta, veď už teraz Giuliu porovnávajú s možným aj nemožným z Európy i USA.

Zdroj: Alfa Romeo

Porovnávanie je však namieste skôr pri technike a schopnostiach ako pri vzhľade. Giulia QV sa totiž ocitla vo výhradne pánskej spoločnosti. Najvýkonnejšia verzia modelu čelí takým menám ako BMW M3, Mercedes C63 AMG, Audi RS4, či dokonca Cadillac ATS-V. Čeliť sa rozhodla najsilnejšími zbraňami, ktoré má koncern FCA k dispozícii.

V srdci Ferrari

Už dlhšie vieme, že Alfa získa novú verziu šesťvalcovej V6-tky, ktorú pôvodne pre Maserati vyvinula a vyrábala značka Ferrari. Nový motor je ale nový, iný, zmenený, prestavaný a pripravený pre výrobu vo veľkom.

Ide o 3,0 litrovú celohliníkovú biturbo V6-tku s maximálnym výkonom 375 kW (510 k). Viac zatiaľ nepoznáme, vzhľadom na skutočnosť, že motor pre Maserati má výkon 410 koní a 550 Nm, krútiaci moment novej verzie môže byť ešte o niečo vyšší.

To je s ohľadom na hmotnosť automobilu na úrovni cca 1530 kg (zatiaľ len prepočet) viac ako treba. K tomu treba prirátať dokonalé rozloženie hmotnosti medzi prednú a zadnú nápravu v pomere 50:50. Vďaka týmto parametrom dokáže Giulia zrýchliť z nuly na 100 km/h za 3,9 sekundy s predpokladanou maximálnou rýchlosťou obmedzenou na 250 km/h.

Pritom Giulia QV ponúkne okrem famózneho výkonu aj ekológiu, keďže je motor vybavený elektronicky riadeným vypínaním valcov, má variabilné časovanie ventilov, priame vstrekovanie a hŕbu ďalších technológií.

Model je vďaka diferenciálu s dvojitou spojkou a systému Power Vectoring System schopný prenášať krútiaci moment na kolesá jednotlivo podľa potreby. Vďaka tomu môže byť podľa Alfy s Giuliou radosť jazdiť aj v podmienkach so zhoršenou adhéziou bez toho, aby musel vodič bojovať s invazívnym systémom ESC.

Zdroj: Alfa Romeo

Novinkou je aj aktualizovaný systém Alfa Romeo DNA, ktorý má pozmenené režimy jazdy na Dynamic, Natural a Advanced Efficient. Vrcholom jazdných režimov je samozrejme režim Race, no ten je vyhradený len pre športovejšie verzie ako QV.

Benzínová V6-tka je výkonnostným vrcholom širokej ponuky. Tá sa bude skladať predovšetkým z benzínových a naftových štvorvalcov a k dispozícii by mal byť aj naftový šesťvalec, ktorý v súčasnosti využívajú Maserati a Jeep.

Ako vyzerá Giulia a znie nová V6-tka Alfa Romeo si môžete pozrieť a vypočuť v tomto propagačnom videu.

 

Ján Hargaš
ZDROJ: Alfa Romeo

Komentáre k článku


Stream naživo