2014-06-10 15:40:04
Qoros 3 sedan -
Qoros 3 sedan - prevetrali sme najlepšie čínske auto.
Zdroj: Jozef Vydra

Boli sme prví, čo sme za volantom „krotili čínskeho draka“ – Qoros 3 sedan

Po čínskych novinároch boli slovenskí zatiaľ jediní, ktorí sa mohli posadiť za volant najlepšieho čínskeho auta.

Keby len posadiť! Boli sme prví, čo sme ho mali k dispozícii na vaše 150 kilometrovú túru po slovenských a rakúskych cestách hlavne v okolí Neziderského jazera, ktoré poznáte asi skôr pod menom Neusiedler See.

Práve sme sa vrátili z poznávacej cesty za tajomstvami spojenia 70% čínskeho talentu a 30% európskych skúseností zhmotnených do podoby modelu Qoros 3 sedan. Teda prvého, ktorý čínska značka predstavila.

Aký je? Dnes iba krátko a stručne, veď o tomto aute ste sa už na našich stránkach mohli toho dozvedieť veľa. Nielen prvé informácie, alebo ďalšie podrobnosti, či informácie o príchode značky na malý slovenský trh, ktorý si zvolila ako pokusné laboratórium pred „frontálnym“ útokom na európske trhy. Ale tiež správu, ktorá mnohým vyrazila dych: že Qoros 3 sedan bol najbezpečnejším autom v rámci testov Euro NCAP v roku 2013!

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Už sme mali párkrát tú česť zoznámiť sa s modelom Qoros, no iba staticky. Dnes to bolo iné a 115 kW (156 k) turbom preplňovaný štvorvalec s objemom 1,6 litra pod kapotou spolu so 6-stupňovou automatickou prevodovkou ukázal, že papierových 9,7 sekundy z pokoja na 100 km/h pôsobí subjektívne lepšie. Pohotovostná hmotnosť 1410 kg a maximálna 1890 síce napovedajú skepsu v rámci dynamických parametrov a veľkú nádej na svižnú jazdu nedávajú, no prekvapenie bolo v tomto prípade príjemné: auto sa na ceste správa lepšie, ako by ste čakali.

Aké sú ďalšie vlastnosti novinky, ktorá sa okrem Číny predáva iba u nás? Ako jazdí, brzdí, čo zaujímavé auto prináša? Je komfortné, či športovo tvrdé?  Komu najviac konkuruje? Má aj svoje chyby, či je takmer dokonalé? Ďalšie podrobnosti, dojmy a skúsenosti pre vás prinesieme už zajtra.

Jozef Vydra, Ján Hargaš

Komentáre k článku


Stream naživo